Sport

Sabalenka bez milosti protiv Kostjukove, Ukrajinka i dalje odbija da se rukuje

Činilo se da bi duel sa nekada najtalentovanijom igračicom na svetu mogao da bude potencijalna "mina" za Beloruskinju, ali je ona preskočila bez ikakvih problema
Sabalenka bez milosti protiv Kostjukove, Ukrajinka i dalje odbija da se rukujeGetty © Julian Finney

Arina Sabalenka uspešno je započela ovogodišnji Rolan Garos i lagano se plasirala u drugo kolo, pobedom nad Martom Kostjuk.

Sabalenka nije imala milosti prema 20-godišnjoj Ukrajinki i deklasirala je rezultatom 6:3, 6:2.

Duel na stadionu "Filip Šatrije" trajao je tek nešto više od sat vremena i Beloruskinja je pokazala zašto je trenutno jedna od najboljih igračica na svetu.

Posle nešto nesigurnijeg starta i pretrpljenog brejka, drugoplasirana na VTA rang-listi je napravila seriju od pet gemova i slomila otpor protivnice.

Od 3:3 u prvom setu, do 6:3 i 2:0 u drugom na terenu je postojala samo jedna takmičarka, a kada je i drugi put oduzela servis Ukrajinki, bilo je jasno da je kraj meča blizu.

Marta Kostjuk je nastavila sa nerazumnim ponašanjem i ponovo odbila da se rukuje sa Sabalenkom, što je ranije činila i protiv ostalih teniserki iz Rusije i Belorusije.

Zbog toga je naišla na otpor prisutnih na tribinama, koji su je ispratili snažnim zvižducima.

Arina će se u narednoj rundi sastati sa sunarodnicom Irinom Šimanovič, koja je posle velike borbe eliminisala Panu Udvardi iz Mađarske.

Rolan Garos počeo je u nedelju i traje do 11. juna. Nagradni fond je 49.600.000 evra, a titulu brani Iga Švjontek.

image