Sport

Italijani: Pirlo novi trener Sampdorije

Poznati italijanski fudbalski trener Andrea Pirlo vodiće u naredne dve sezone Sampdoriju iz Đenove, prenosi Tutosport
Italijani: Pirlo novi trener SampdorijeGetty © Gabriele Maltinti / Stringer

Pirlo bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude i zvanično predstavljen kao novi trener Sampdorije.

Čuveni Italijan će na klupi kluba iz Đenove da zameni srpskog stručnjaka Dejana Stankovića, koji je podneo ostavku pošto je Sampdorija ispala iz Serije A.

Pored ispadanja u Seriju B, klub je imao i problema sa finansijama zbog čega nije mogao da dovede pojačanja koja su prethodni treneri želeli.

Novi vlasnik

Krajem maja Sampdorija je prodata kako bi se spasila od ispadanja u četvrti rang zbog dugova. Andrea Radricani je kupio klub od Masima Ferera, u čijem je vlasništvu bio od 2010. godine. 

Radricani je vlasnik i engleskog Lidsa, a pitanje je koliko je spreman da ulaže u svoj novi projekat. Ono što je bilo najvažnije će biti ispunjeno, većina dugova će biti vraćena, ali dodatna ulaganja su nepoznanica.

Sampdorija želi da se vrati u elitu, ali je jasno da će bez dovođenja adekvatnih pojačanja to biti izuzetno težak posao.

S druge strane Andrea Pirlo, iako veliko fudbalsko ime, kao trener nema previše iskustva. On je prošle sezone vodio Karagumruk, ali je dobio otkaz pre mesec dana. Pre turskog kluba trenirao je samo Juventus, tako da je pitanje koliko je spreman za sve ono što ga čeka.

image
VV inauguration
banner