Sport

Novak Đoković odustao od mastersa u Kanadi: Umoran sam, pričao sam sa timom...

Osvajač 23 grend slema ni posle pet godina neće putovati u Kanadu
Novak Đoković odustao od mastersa u Kanadi: Umoran sam, pričao sam sa timom...Getty © Handout / Handout

Novak Đoković neće učestvovati na masters turniru u Kanadi, pošto je saopštio organizatorima da zbog umora nije spreman da se vrati na teren.

Drugi teniser sveta obavestio je tenisku federaciju te zemlje da neće biti deo turnira koji je na programu od 4. do 13. avgusta u Torontu kako bi se što bolje odmorio i pripremio za ovosezonski Ju-Es open.

"Uvek sam uživao u Kanadi, ali posle razgovora sa svojim timom, verujemo da je ovo prava odluka. Voleo bih da zahvalim direktoru turnira na razumevanju ove odluke. Zaista se nadam da ću narednih godina moći da se vratim u Kanadu i Toronto, da bih igrao pred tamošnjim sjajnim navijačima", poručio je Novak sa odmora iz Crne Gore.

Đoković tamo "puni baterije" nakon zahtevnog nastupa na Vimbldonu gde je stigao do finala, a trebalo bi da zaigra u Sinsinatiju od 13. avgusta, što bi mu bila generalna proba pred Ju-Es open, koji startuje 28. avgusta.

Srbin je četvorostruki šampion mastersa u Kanadi, gde je podizao trofeje 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

"On je neverovatan igrač i znamo da su naši navijači željno čekali da ga vide kod nas na stadionu. Nedostajaće nam, ali imamo dugačku listu senzacionalnih tenisera koji će doći, a ona uključujue 41 od 42 najbolja tenisera na svetu", naveli su organizatori turnira.

image