Sport

Kampaco: Nisam se u Real vratio zbog novca

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco izjavio je da se u Real nije vratio zbog novca i da se u glavnom gradu Španije oseća kao kod kuće
Kampaco: Nisam se u Real vratio zbog novca© ATA Images

Kampaco se vratio u tim u kojem je proveo najveći deo karijere, a sa madridskim timom potpisao je ugovor do 2027. godine.

Argentinski košarkaš rekao je da u odluci da se vrati u španski tim, nije uticao samo novac.

"Nisam glup, ali moram da kažem da moje odluke nisu isključivo bazirane na novcu. Ja merim stvari. Novac jeste jedan od faktora, ali nije glavni faktor. U Madridu se osećam kao kod kuće, na terenu i van njega. Nisam oklevao ni trenutak kada je trebalo da se vratim u Real", istakao je košarkaš za argentinske medije.

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde izjavio je da ima najviše ambcije pred početak nove sezone.

"U Realu su ambicije najviše, da odemo i sve osvojimo. Ekipa je osvojila Evroligu, a sada je na nama da to ponovimo. Veoma sam motivisan, pomalo i nervozan zbog toga. Želim da se vratim na parket, a mislim da proces adaptacije neće biti težak", zaključio je Kampaco.

Pored tima iz Madrida i Crvene zvezde, omaleni košarkaš nastupao je u NBA ligi za Denver i Dalas, a tokom karijere igrao je i za Mursiju i Penjarol.

Prokomentarisao je Kampaco i period proveden u SAD.

"U NBA uvek morate da budete na 100 odsto, ako to nije slučaj, onda ne možete da igrate. Tada sam slabije pratio špansko prvenstvo i Evroligu, ali sam uvek znao šta se dešava. Tamo mi je rođena ćerka i povezan sam sa SAD, ali sa Madridom sam uspostavio najveću povezanost", zaključio je.

image