Sport

Burno u Mančesteru, Junajted planira da vrati Grinvuda u tim

Čelnici engleskog Mančester junajteda, planiraju da u sastav vrate Mejsona Grinvuda, fudbalera koji je bio optužen za silovanje i napad na svoju devojku
Burno u Mančesteru, Junajted planira da vrati Grinvuda u timGetty © Catherine Ivill

Grinvud je u januaru prošle godine uhapšen od strane engleske policije, zbog optužbi da je silovao i fizički napao svoju devojku.

U međuvremenu, Grinvud je pušten na slobodu i sve optužbe su odbačene.

Mladi fudbaler već nekoliko meseci ne trenira sa ostatkom ekipe "crvenih đavola", već individualno u trening centru tima iz Mančestera.

Izvršni direktor Junajteda Ričard Arnold, obavestio je osoblje prvog tima da će se Mejson Grinvud priključiti ostatku ekipe, prenosi "Atletik".

Ubrzo je i sam Mančster junajted izdao saopštenje povodom tih informacija.

"Nakon povlačenja svih optužbi protiv Mejsona Grinvuda u februaru 2023. godine, Mančester junajted je sproveo detaljnu istragu o optužbama protiv njega. Tokom ovog procesa, dobrobit navodne žrtve bila je ključna u istragama kluba i poštujemo njeno pravo na doživotnu anonimnost. Imamo i obaveze prema Mejsonu, našem 'zaposlenom' i osobi koja je u klubu od svoje sedme godine i koja je odnedavno otac. Faza utvrđivanja činjenica naše istrage je sada završena, a mi smo u završnom delu donošenja odluke o Mejsonovoj budućnosti", navodi se u saopštenju evropskog giganta.

Mančester junajted je dodao da definitivna odluka o Grinvudovoj budućnosti još uvek nije doneta, ali da će to uslediti uskoro.

"Suprotno medijskim spekulacijama, ta odluka još nije doneta i trenutno je predmet intenzivnog internog razmatranja. Odgovornost na kraju leži na glavnom izvršnom direktoru. Kada se donese, odluka će biti saopštena i objašnjena internim i eksternim zainteresovanim stranama kluba. Ovo je bio težak slučaj za sve koji su povezani sa Mančester junajtedom i razumemo čvrsta mišljenja koje je izazvao na osnovu delimičnih dokaza u javnom domenu. Molimo za strpljenje dok radimo kroz završne faze ovog pažljivo promišljenog procesa", zaključili su čelnici Junajteda.

image