Sport

Milenković srušio Stankovićevu Sampdoriju, Lukić strelac u porazu Torina

Srpski reprezentativci bili su golgeterski raspoloženi u nedeljnim mečevima Serije A.
Milenković srušio Stankovićevu Sampdoriju, Lukić strelac u porazu TorinaGettyimages.ru © Simone Arveda

Fudbaleri Fiorentine pobedili su večeras u Đenovi ekipu Sampdorije sa 2:0 u meču 13. kola italijanske Serije A.

Golove za tim iz Firence postigli su Đakomo Bonaventura u 4. i srpski reprezentativac Nikola Milenković u 58. minutu i tako naneli još jedan poraz ekipi Dejana Stankovića.

Milenković je odigrao svih 90 minuta za Fiorentinu, dok je Luka Jović zamenjen na poluvremenu. Aleksa Terzić bio je na klupi za rezerve, a srpskih predstavnika u ovom okršaju bilo je i u poraženom sastavu.

Sampdoriju je sa klupe predvodio srpski trener Dejan Stanković, dok je Filip Đuričić odigrao ceo meč za domaći tim, doduše bez većeg uspeha.

Fiorentina je trenutno 11. na tabeli sa 16 bodova, dok je Sampdorija pretposlednja sa samo šest. Fiorentina će u narednom kolu na svom terenu dočekati Salernitanu, dok će Sampdorija gostovati ekipi Torina.

Bolonja je pobedila Torino 2:1, dok je Monca bila bolja od Verone 2:0. U porazu Torina, jedini strelac bio je reprezentativac Srbije Saša Lukić, čime su srpski internacionalci u Italiji zaokružili odličan golgeterski dan.

Lukić i Vanja Milinković-Savić odigrali su svih 90 minuta za Torino, dok je Nemanja Radonjić ušao u igru u 66. minutu. Torino je 10. na tabeli sa 17 bodova, dok je Bolonja 11. sa 16. Torino će u narednom kolu dočekati Sampdoriju, dok će Bolonja gostovati Interu.

Standings provided by Sofascore

image