Sport

"Orlovi" ponosni na čitav put: Na Olimpijskim igrama napadamo zlato!

Košarkaši Srbije bili su emotivni nakon poraza u finalu Svetskog prvenstva, ali i svesni da su ostvarili ogroman uspeh
"Orlovi" ponosni na čitav put: Na Olimpijskim igrama napadamo zlato!Getty © Ezra Acayan

Srbija je u finalu poražena od Nemačke rezultatom 83:77.

Srpski košarkaši su bili u suzama nakon poraza, ali su svesni da su napravili izuzetan uspeh u Manili.

"Bilo je teško.. Želeli smo pobedu, ali smo se ispraznili - što emotivno, što fizički. Mnogo mi je drago što sam bio sa ovim neverovatnim momcima. Mnogo više mi znači to što ću zbog njih biti bolji čovek nego bolji igrač", rekao je za "Sportklub" mladi Nikola Jović, koji je na turniru pokazao da je budućnost srpske košarke.

Kapiten Bogdan Bogdanović, pohvalio je saigrače i istakao da je ponosan na sve što su učinili.

"Kada smo počinjali, niko nije verovao u nas. Presrećan sam zbog ove grupe momaka i ponosan sam na njih zbog svega što su učinili. Mnogo rada i vremena je uloženo. Moramo biti presrećni što smo uopšte došli do ovde. Tek za par godina ćemo biti svesni ovog uspeha. Ovo je košarka - nekad uđe, nekad ne... Nekad pobediš, nekad izgubiš. Nemačka godinama gradi ovo, odlična su ekipa, ali nećemo da pričamo o drugima, već samo o sebi. Ovo je veliko iskustvo, idemo dalje", rekao je Bogdanović.

Vanja Marinković deli isto mišljenje kao i kapiten.

"Sada smo utučeni zbog poraza, emocije nas drmaju, ali moramo biti ponosni i srećni. Nije ništa išlo kako smo hteli. Nismo uspeli da se ranije vratimo, već na samom kraju kada nije bilo vremena. Nema tu puno izbora - ako ne ide napad, moraš da grizeš u odbrani. Pre turnira se pojavila ona Fibina lista da Srbija nije ni u top 10... Možda bi trebalo da naprave novu", rekao je uz osmeh Marinković za "Sportklub".

Mnoge stvari se nisu odvijale po planu sturčnog štaba i samih igrača. Ognjen Dobrić se povredio na startu meča, a do kraja se nije vraćao u igru, iako se trudio pokraj parketa da se oporavi. 

"Teško je sada pričati jer smo imali šansu za više, ali i ovo je sjajan rezultat. Ovo je sjajna grupa momaka, svi smo zajedno, svi se volimo... Dobrić je bio jedan od najboljih igrača na obe strane terena na celom turniru... Mnoge stvari nisu išle danas", rekao je Filip Petrušev.

Aleksa Avramović, koji je pobrao simpatije i neutralnih navijača, obećava još bolje rezultate u budućnosti.

"Gradili smo ovaj tim od prošle godine, napravili instant rezultat... Došli smo kao autsajderi i odlazimo visoko podignute glave. Počastvovan sam što sam predstavljao Srbiju. Ne žalimo ni za čim, znamo da smo zaista dali sve od sebe. Idemo na Olimpijske igre da napadnemo zlato", rekao je Avramović.

image