Sport

Skandal - navijači Ajaksa napravili haos, prekinut derbi Holandije!

Utakmica Ajaks - Fejenord prekinuta je zbog incidenata domaćih navijača prilikom ubedljivog vođstva gostujućeg tima
Skandal - navijači Ajaksa napravili haos, prekinut derbi Holandije!© Twitter / screenshot / @lbertozzi

Nedelja je dan za velike fudbalske derbije. U Londonu igraju Arsenal i Totenhem, u Madridu Atletiko protiv Reala, ali utakmica holandskog "Klasikera" između Ajaksa i Fejenorda je - prekinuta.

Najveći derbi holandskog fudbala prekinut je početkom drugog poluvremena minutu zbog ubacivanja baklji na teren od strane navijača Ajaksa.

Meč na "Johan Krojf" areni nije išao u korist Ajaksa, pošto su gosti iz Roterdama vodili 3:0 već u prvom poluvremenu. To se nimalo nije dopalo domaćim navijačima koji su ubacili nekoliko baklji na teren, pa je sudija istog trenutka poslao igrače u svlačionicu.

Taj susret je u međuvremenu i zvanično otkazan i prema informacijama iz Holandije, neće se više nastavljati tokom dana.

Ovo je još jedan pokazatelj da situacija u Ajaksu nije ni izbliza dobra, pošto njihova ekipa nije konkurentna da se bori za titulu. Ajaks ima samo jednu pobedu u prvih pet kola i nalaze se vrlo blizu zone ispadanja, što je za najveći holandski klub prava katastrofa.

Osim toga, navijači Ajaksa su počeli da nerede prave i unutar samog stadiona, nezadovoljni rezultatima ekipe na početku sezone:

Nakon meča je velika gužva nastala i ispred stadiona, gde je morala da reaguje policija, a tom prilikom su čak bili upotrebljeni i suzavci, kako bi se navijači razbežali sa te lokacije.

Ostaje da se vidi na koji način će klub iz Amsterdama biti kažnjen zbog dešavanja tokom nedeljnog "Klasikera".

image