Sport

Ivanović: Potpuno novi tim, Zvezdini ciljevi uvek najveći

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred početak nove sezone da radi u velikom klubu čiji su ciljevi uvek najveći
Ivanović: Potpuno novi tim, Zvezdini ciljevi uvek najveći© РТ Балкан / Александар Петровић

"Imali smo jednu predsezonu, u nekompletnom sastavu, jer smo imali igrače koji su bili na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno uradili te pripreme. Najviše zahvaljujući tome što smo imali jedne kratke mini pripreme u Staroj Pazovi, gde smo imali dobre uslove, mogli smo da se fizički dobro spremimo i da postavimo ove naše sisteme", rekao je Ivanović u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde je održan medija dan Evrolige.

Crnogorski stručnjak se osvrnuo i na učinak u pripremnim utakmicama.

"Sve ove prijateljske utakmice što smo imali, mislim da su igrači novi koji su došli pokazali da imaju taj kvalitet što smo mislili da imaju. I samo je pitanje vremena da se uklope. Sad je potrebno vremena da bi svi ti igrači, a ima ih dosta, našli svoje mesto", dodao je Ivanović.

Šef struke crveno-belih nema dilemu oko ciljeva i ambicija kluba.

"Znate šta, ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su ciljevi uvek najveći. Ja bih da idem iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo kako ćemo", istakao je Ivanović i dodao:

"Primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu. To je prvo. Onda ćemo da vidimo drugo. Što se tiče igrača, ja mislim da sam potpisao i sigurno sam potpisao dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim, moramo da radimo na tome".

Crvena zvezda je ovog leta dovela deset novih igrača.

"To je sasvim jedan novi tim. U svakom slučaju nama je sad najviše potrebno vreme, ali ga nemamo. Prema tome, nećemo ga ni tražiti", zaključio je Ivanović.

O ambicijama ekipe govorio je i kapiten Branko Lazić.

"Ulazimo u sezonu sa mnogo novih igrača, dosta iskusnih igrača pre svega, koji će kvalitetom i igrom na terenu doprineti da ostvarimo što bolje rezultate u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. Verujem da ćemo svi zajedno napraviti dobre rezultate, ovo je skup novih igrača, ali i nekoliko povratnika koji su već igrali za naš klub", rekao je 34-godišnji Lazić.

Posebno je istakao da njemu lično mnogo znači što su se u klub vratili Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica i što je konačno crveno-beli dres obukao Miloš Teodosić.

"Njihov povratak znači prvenstveno meni, ali sigurno i klubu i navijačima. Konačno je i Teodosić obukao dres Zvezde. Sigurno će ovo biti jedna fantastična sezona sa njima u timu."

Govorio je Lazić i o velikom broju prodatih sezonskih karata.

"Navijači su prepoznali da imamo dobar tim, već su otišle sve sezonske ulaznice, siguran sam da će nam u svim takmičenjima davati vetar u leđa, svi znaju koliko nam njihova pomoć znači. Vraćamo se u Arenu posle mnogo godina, biće nam potreban period adaptacije, ali igranje u takvoj atmosferi i pred tolikim brojem navijača će nam dati dodatnu motivaciju za pobede", dodao je kapiten Zvezde.

image