Sport

Prekinuta loša serija: Zenit slavio protiv Sočija

Aktuelni fudbalski šampion Rusije posle dva poraza zabeležio pobedu
Prekinuta loša serija: Zenit slavio protiv Sočija© Вячеслав Евдокимов / ФК «Зенит»

Posle poraza od Orenburga i Lokomotive fudbaleri Zenita su pobedili Soči u gostima rezultatom 2:0 u utakmici 11. kola Premijer lige Rusije.

Tim iz Sankt Peterburga je pitanje pobednika rešio već u prvih pola sata igre.

Prvi pogodak viđen je u devetom minutu kada je Klaudinjo bio precizan sa bele tačke. 

Drugi gol je postignut u 30. minutu igre kada je Santos zavrnuo sa levog boka na peterac, Sergejev odložio loptu za Kasijeru, a Kolumbijac je iz prve poslao u dalji ugao za konačnih 2:0.

Srpski reprezentativac Strahinja Eraković je odigrao svih 90 minuta za Zenit.

Nekadašnja želja Crvene zvezde

Strelac drugog pogotka za Zenit je Mateo Kasijera, nekadašnja želja Crvene zvezde.

Beogradski klub je prošlog leta želeo da dovede Kolumbijca kao svoje veliko pojačanje za Ligu Evrope, pregovori su bili u velikoj fazi, ali je ofanzivac na kraju ipak odlučio da prihvati ponudu ruskog kluba.

Prošle sezone je imao "mršav" učinak, ali zato je ova krenula kao iz snova za njega.

Kasijera je odigrao 10 prvenstvenih utakmica na kojima je postigao čak devet golova i sada je vodeći strelac Premijer lige Rusije. Uz to zabeležio je i pet asistencija.

Igra prestola

Zenit je navikao da se prethodnih godina gotovo "prošeta" do titule i već u prvom delu prvenstva napravi ogromnu prednost koju ostali rivali kasnije ne mogu da stignu.

Ipak,ova sezona je počela totalno drugačije i neočekivano. Zenit je sa 20 bodova trenutno treći na tabeli, a uz to ima odigranu utakmicu više u odnosu na prva dva kluba - Krasnodar (24) i Samaru (21).

Krasnodar je sjajno počeo sezonu, a njegov trener Vladimir Ivić je proglašen za najboljeg trenera za mesece jul i avgust.

Srpski stručnjak se odlično snašao u Rusiji, a svakodnevno dobija pohvale za rad putem tamošnjih medija od raznih fudbalskih stručnjaka.

Ipak, do kraja prvenstva ima još dosta da se igra, ali nema sumnje da će ove sezone borba za titulu biti daleko uzbudljivija.

image