Sport

Zašto je Srbin problem ruskog giganta?

Srpski reprezentativac stigao je u Sankt Peterburg na početku sezone i ustalio se u startnoj postavi ruskog giganta
Zašto je Srbin problem ruskog giganta?© РИА Новости/Максим Богодвид

Strahinja Eraković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, velika je greška Zenita, tvrdi agent Dimitri Seluk.

Eraković je iz Zvezde prešao u redove šampiona Rusije za osam miliona evra, a crveno-belima će pripasti i deset odsto od naredne prodaje.

Njega je navodno tražio i moskovski Spartak, koji je ponudio milion manje.

On je potpisao ugovor na četiri godine sa mogućnošću da se produži na još godinu dana i odmah je zauzeo svoje mesto u timu koji vodi Sergej Semak.

"Eraković je greška", počeo je Seluk za "RIA Novosti".

"Ne vredi tolikog novca. Da budem iskren, ne bih obraćao previše pažnje na 'Jugoslovene'. Ako 'Jugosloven' ima ponudu nekog manje-više pristojnog kluba, tamo će otići."

Strahinja je odigrao ukupno 10 utakmica u svim takmičenjima od početka sezone, ali belo-plavima ne ide dobro. Trenutno su na četvrtom mestu na tabeli ruske Premijer lige sa 17 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Krasnodara.

Za vikend je Zenit poražen na gostovanju kod Orenburga 3:1, što mu je drugi uzastopni neuspeh, a treća od poslednje četiri utakmice na kojima nije pobedio.

Eraković je na terenu proveo svih 90 minuta i nije mogao da spreči poraz svog tima.

"Eraković je nekoliko godina igrao za Crvenu zvezdu. Nije bilo ponuda ni od tri miliona, a kamoli osam. Ali vlasnik kluba je 'master'. Pogodili su sa Malkomom, Vendelom i negde sa Klaudinjom, ali to ne znači da će svako biti takav. Tu je (Daler) Kuzjaev, koji radi 'prljav' posao, možda nije najprimetniji, ali verujem da je on jedan od glavnih igrača Zenita."

Čovek koji ima veliki broj igrača u Rusiji, Turskoj i čitavoj Aziji, a koji je svojevremenom za klijenta imao i Jaju Turea, umeo je da prigovori i jednom Pepu Gvardioli, ali očigledno ima nešto protiv ljudi sa ovih prostora.

Tako je optužio Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg selektora Srbije, da je dok je vodio Metalurg iz Donjecka čiji je on bio potpredsednik, uzimao novac od igrača.

Ipak, veruje da je Zenit i dalje najveći favorit za osvajanje titule u Rusiji, ukoliko bi otklonio greške koje mu se dešavaju.

"Prevelika količina Brazilaca je loša za ekipu. Tehnički su potkovani, ali nisu fizički spremni i ne rade 'fizički' posao. Ipak, Zenit je Zenit i, mislim da će ispraviti greške i biti prvi na kraju", istakao je Seluk i nastavio.

"Sviđa mi se kako igra Krasnodar trenutno. Takođe, Spartakov trener (Giljermo) Abaskal je promenio defanzivnu liniju. Mislim da će i Zenit morati da se pojača u bliskoj budućnosti i da promeni neke igrače. Možda će se to desiti u januaru. Imaju vremena još dva meseca, sigurno će pokušati nešto da učine", zaključio je Seluk.

image