Sport

Rafa i dalje oseća bolove, nije siguran da će se vratiti u Melburnu

Španski teniser na pauzi je još od januara i nije poznato kada će se vratiti na teren
Rafa i dalje oseća bolove, nije siguran da će se vratiti u MelburnuGetty © Daniel Pockett / Stringer

Rafael Nadal izjavio je da još oseća bolove prilikom treninga, iako je njegovo fizičko stanje mnogo bolje nego u prethodnom periodu, ali da nije siguran kada će tačno moći da se takmiči.

Nadal se oglasio posle tvrdnji direktora Australijan opena Krega Tajlija da će njegov povratak biti baš u Melburnu, u januaru 2024. godine.

"Bik sa Majorke" je pre nekoliko meseci operisao kuk i odlučio da je tada za njega sezona gotova.
Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan opena, ali u ovom trenutku to ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu", poručio je Nadal.

Prema njegovim rečima, tek kada bude odradio nekoliko treninga bez ikakve nelagode moći će definitivno da kaže kada se vraća na teren.

"Dobra je stvar da mogu da se izlažem većim naporima nego ranije i to je veoma značajno za moje mentalno zdravlje. Ipak, tek kad ne budem imao nikakav bol ću moći da dam tačnu procenu o povratku na teren. Moram da dam vremena sebi da se što bolje spremim", dodao je Španac.

Nadal je prošle godine osvojio dva grend slema i sada ih ima 22, ali se nalazi na drugom mestu iza rekordera Novaka Đokovića koji ima 24.

Rafa je najavio da će mu sledeća sezona biti poslednja u profesionalnoj karijeri.

image