Sport

Nema mu ravnog: Jokić upalio tripl-dabl mod već na početku sezone

U noći kada je proglašen najboljim igračem prve sedmice u novoj sezoni, srpski igrač još jednom potvrdio da je bez premca u NBA ligi
Nema mu ravnog: Jokić upalio tripl-dabl mod već na početku sezone© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić ponovo je predvodio Denver do pobede i drugi put od početka takmičenja upisao tripl-dabl.

Nagetsi, koji su aktuelni šampioni, potvrdili su da će i ovoga puta biti među glavnim favoritima za prsten, pa su zabeležili i četvrti uzastopni trijumf, ovoga puta nad Jutom Džez – 110:102.

Ekipa Majka Melouna je protiv ekipe koja je u prošlosti umela da joj zadaje glavobolje kontrolisala meč od prvog do poslednjeg minuta i može da se pohvali da je samo jedna od tri u ligi koja do sada nije pretrpela poraz.

Jokić je tokom večeri dobio nagradu za igrača nedelje, a onda izašao na teren i ponovo imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije.

Momak iz Sombora je na parketu proveo 35 minuta i za to vreme postigao 27 poena (12/16 iz igre, 1/3 trojke), uz 10 skokova, 11 asistencije jedne izgubljene lopte i dve blokade.

To mu je bio 107. tripl-dabl u karijeri kojim se na četvrtom mestu večne rang-liste izjednačio sa Lebronom Džejmsom.

Očekivano, ponovo je bio najbolji u svom timu koji je, izuzimajući kratak period početkom prve četvrtine, konstantno bio u vođstvu.

Na kraju uvodnih 12 minuta razlika je bila dvocifrena, a u trećoj deonici išla je i do maksimalnih +17. "Džezeri" su pokušali da se vrate, imali jedan snažan nalet u finišu susreta, ali je zaostatak bio preveliki i Denver je slavio.

Pored Nikole, istakao se Eron Gordon sa 21 poenom i sedam uhvaćenih lopti, dok je Džamal Marej zabeležio dabl-dabl sa 18 poena i 14 asistencija.

Na drugoj strani, najbolji kod gostiju bio je Lauri Markanen sa 27 poena i 14 skokova, dok je Voker Kesler stao na 22 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Franšiza iz Kolorada sada ima skor 4-0 i jedina je sa takvim učinkom u ligi (Dalas i Boston imaju po tri pobede), dok je Juta zabeležila i treći neuspeh, uz samo jednu pobedu.

image