Sport

Sergej ozbiljnije povredio koleno, neće igrati ni za Srbiju protiv Bugarske

Reprezentativac Srbije odsustvovaće nekoliko sedmica sa terena
Sergej ozbiljnije povredio koleno, neće igrati ni za Srbiju protiv BugarskeGetty © Justin Setterfield

Sergej Milinković-Savić doživeo je težu povredu kolena i sada ga očekuje višenedeljna pauza, prenose mediji u Saudijskoj Arabiji.

Još nije poznat tačan stepen povrede, ali "Saudi gazeta" navodi da veznog fudbalera El Hilala očekuje između dve i šest sedmica odsustva.

Milinković-Savić je letos stigao u Saudijsku Arabiju zajedno sa još nekolicinom fudbalera.

On se povredio u petak tokom susreta sa El Fatehom u 12. kolu saudijske Pro lige, pa je zamenjen u 74. minutu. Dan kasnije obavljena je i magnetna rezonanca, posle čega je ustanovljena povreda kolena.

Potvrda svega je i to što reprezentativac Srbije nije otputovao sa timom na gostovanje u Mumbaj, na meč Azijske Lige šampiona, koji je na programu u ponedeljak od 15 časova po srednjoevropskom vremenu.

Sergej je od početka sezone odigrao 13 utakmica za klub iz Rijada, postigao četiri pogotka i zabeležio dve asistencije.

Ovo je još jedan udarac za šampionske ambicije El Hilala u važnom delu sezone, pošto do kraja sezone neće biti prve zvezde Brazilca Nejmara, koji je započeo dug proces oporavka nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata.

Takođe, Milinković-Savić će izvesno propustiti i utakmicu reprezentacije Srbije sa Bugarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" će 19. novembra dočekati Bugarsku u Leskovcu i pokušati da posle više od 20 godina obezbede plasman na kontinentalni šampionat. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija dovoljan je i bod kako bi "čekirali" kartu za Nemačku.

image