Sport

Bio je najveći talenat Engleske, sad niko ni da primeti njegov kraj karijere

Aron Lenon je odlučio da kaže zbogom igračkoj karijeri, nakon što je drugi deo karijere bio daleko od svojih najboljih igračkih dana.
Bio je najveći talenat Engleske, sad niko ni da primeti njegov kraj karijereGetty © Clive Mason

Kada se pojavio na fudbalskoj sceni, bio je jedan od najvećih talenata engleskog fudbala. Aron Lenon je te 2003. godine debitovao za Lids i kao 16-godišnjak postao do tada najmlađi igrač u istoriji Premijer lige.

Ipak, nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva u Kataru, kada je klupska sezona prekinuta, Lenon je odlučio da obavesti javnost o svom završetku karijere.

Lenon ima 35 godina i do ovog leta je nosio dres Barnlija. Ipak, po isteku ugovora sa "klaretsima", krilni fudbaler nije uspevao da pronađe novu sredinu. Zbog toga je rešio da okonča karijeru.

"Konačno sam odlučio da je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Nakon što sam izvagao svoje opcije, video sam da ponude nisu dobre za mene i moju mladu porodicu. Bila je ovo jako teška odluka jer je fudbal bio veoma veliki deo mog života od moje treće godine, dok ga poslednjih 20 godina igram profesionalno. Obožavao sam svaki minut toga. Fudbal mi mnogo znači i uvek će biti tako. Mislim da još nisam svestan da sam se povukao", napisao je Lenon u svojoj poruci.

Za Lids, klub iz svog rodnog grada, debitovao je sa 16 godina i 129 dana. Tokom 2005. je prešao u Totenhem za 1.000.000 funti, gde je i osvojio Liga kup Engleske 2008. godine.

U profesionalnoj karijeri je odigrao 607 utakmica, postigao 43 gola, a upisao je i 21 nastup za nacionalni tim Engleske, poslednji još 2013. godine. Nosio je i dresova Evertona i turskog Kajzerija.

image