Sport

"Đoković će mi pokazati gde sam, rastem kad igram protiv njega"

Ostao je još jedan dan do početka Završnog mastersa u Torinu na kom će osmorica najboljih tenisera sveta igrati za poslednji trofej u ATP sezoni
"Đoković će mi pokazati gde sam, rastem kad igram protiv njega"Getty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković, kao prvi teniser sveta, brani trofej osvojen pre 12 meseci, a igraće u grupi sa Janikom Sinerom, Stefanosom Cicipasom i Holgerom Runeom.

Đoković prvi meč igra u nedelju od 21.00 protiv Runea, a ako upiše samo jednu pobedu u grupnoj fazi - obezbediće prvo mesto na ATP listi i na kraju 2023. godine.

"Ovo je pored grend slemova najveći turnir koji imamo u tenisu. Na ATP turu je ubedljivo najveći. Osam najboljih igrača u sezoni se takmiči da se kvalifikuje za završni masters. Jedini turnir koji ima format grupne faze i ako izgubiš jedan meč, ili dva, i dalje možeš da se kvalifikuješ u polufinale. Veoma mi je poznato šta znači igrati u Torinu u ovim uslovima. Prošle godine sam imao perfektan skor, svih pet dobijenih mečeva. Nadam se da ću krunisati sezonu na najbolji mogući način. Cilj je da budem broj jedan i na kraju sezone, za to mi nedostaje jedna pobeda, a onda kao pozitivna posledica, nadam se da će doći osvajanje turnira", rekao je Đoković u Torinu.

Jedan od njegovih protivnika je i Janik Siner, koji jasno poručuje - Srbin je taj koji će mu na ovom turniru pokazati gde se nalazi u ovom trenutku.

"Nalazite se ispred nekoga ko je osvojio 24 grend slem turnira, tri od četiri samo ove godine. Što se tiče rezultata, on je najbolji koji je ovaj sport ikada imao. Radujem se tom duelu. To su mečevi važni za moj razvoj (kao igrača), oni za koje kažem: pobeđujem ili učim. Đoković će mi reći gde sam. Osećao sam se bliže njemu ove godine u polufinalu Vimbldona, uprkos porazu u tri seta, nego prošle godine u četvrtfinalu, kada smo igrali pet... Jedva čekam. To su mečevi za koje treniram svaki dan, oni koji me ispunjavaju pritiskom", poručio je Janik Siner za "Eurosport".

image