Sport

Ni Bogdanova partija sezone nije bila dovoljna Atlanti

Kapiten "orlova" odigrao odlično, ali je njegova ekipa ipak doživela tesan poraz
Ni Bogdanova partija sezone nije bila dovoljna Atlanti© Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

Košarkaši Atlante izgubili su Njujorka na svom terenu 116:114 u noći između srede i četvrtka, uprkos sjajnoj partiji Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je zabeležio najbolju utakmicu od početka sezone i bio je najefikasniji u svom timu.

On je na parketu proveo nešto više od 29 minuta i za to vreme postigao 28 poena (8/15 iz igre, 4/11 trojke), uz po tri skoka i asistencije. Pogodio je svih osam slobodnih bacanja, a zabeležio je i dve ukradene lopte, jednu blokadu i samo jednu izgubljenu.

Međutim, Hoksi nisu imali snage da prelome utakmicu u kojoj se igralo na "talase".

Niksi su došli do prednosti u prvoj četvrtini i na kraju tog dela igre imali dvocifreni višak. Usledio je odgovor domaćina, pa još jedan preokret Njujorčana pred odlučujuću deonicu.

U njoj je viđena neizvesna borba, ali se u dramatičnoj završnici ipak bolje snašao gostujući sastav.

Bogdanu je najviše pomogao Džon sa 18 poena, dva manje imao je Bej, dok je Tre Jang postigao 15 poena i zabeležio 17 asistencija.

U pobedničkom timu istakao se Džulijus Rendl sa 29 poena, 10 uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja, dok je Džejlen Branson dodao 24 poena i takođe osam asistencija.

"Jastrebovi" su nastavili sa promenljivim nastupima i sada zauzimaju sedmu poziciju na tabeli Istočne konferencije sa šest pobeda i pet poraza.

Njujork niksi imaju isti skor i nalaze se jedan stepenik ispod.

image
VV inauguration
banner