Sport

Ugovor Erlinga Holanda – najbolje čuvana tajna u evropskom fudbalu

Samo Erling Holand, njegov otac, Mančester siti i ja znamo detalje ugovora fudbalera sa engleskim klubom, izjavila je danas menadžerka norveškog reprezentativca Rafaela Pimijenta, prenosi španski "Relevo"
Ugovor Erlinga Holanda – najbolje čuvana tajna u evropskom fudbaluGetty © Mike Hewitt

Holand (23) je prošle godine stigao u Mančester siti iz Borusije Dortmund za 60 miliona evra.

On je na 71 meču za engleski klub postigao 69 golova u svim takmičenjima.

Brojni evropski mediji u prethodnim periodu su prenosili navodne detalje ugovora norveškog fudbalera.

"Klauzule u Erlingovom ugovoru? Samo, Erling, njegov otac, Mančester siti i ja znamo detalje. Drugi klubovi o tome ne znaju ništa. Niko osim nas ne zna šta piše u ugovoru", rekla je Pimijenta.

Žena koja je nasledila Mina Rajolu izjavila je da će igrač i klub da pronaći rešenje ako Holand jednog dana poželi da napusti aktuelnog šampiona Evrope.

"Svi smo u istom čamcu. O tim stvarima mora da se priča. Erling će uvek da uradi ono što je dobro i za njega i Mančester siti. Kada svi budu voljni da naprave promenu, to će i da bude učinjeno. On nije tip igrača koji će reći: 'Odlazim, ćao'. To se neće dogoditi jer je poštovanje ispred svega."

Za kraj, podvukla je i da klub mora da poštuje njenog klijenta.

"Ako jednog dana nešto mora da se desi, sve će da bude dogovoreno, jer postoji razumevanje stava druge strane. Rešenje će se naći razgovorom", zaključila je Pimijenta.

image