Sport

Dončić i Slovenci protiv Janisa i Grka za mesto na Olimpijskim igrama, Crnogorcima odličan žreb

Kvalifikacioni turniri igraće se od 2. do 7. jula 2024. godine, dok su se na Olimpijske igre u Parizu već plasirali reprezentacije Srbije, Francuske, Nemačke, SAD, Kanade, Južnog Sudana, Japana i Australije
Dončić i Slovenci protiv Janisa i Grka za mesto na Olimpijskim igrama, Crnogorcima odličan žrebGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Oržan je žreb za kvalifikacione turnire na kojima će se voditi odlučujuće borbe za poslednja četiri na mesta na košarkaškom turniru Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Domaćini turnira su Portoriko, Španija, Grčka i Letonija, a žreb je odlučio da najteži put ka Parizu imaju timovi koji će igrati u Atini.

Na svakom turniru nastupa po šest reprezentacija, a samo pobednici četiri turnira idu na Olimpijske igre. Takav zadatak biće vrlo zahtevan za timove koji će igrati u Atini - u grupi A će igrati Slovenija Luke Dončića, Novi Zeland i Hrvatska, dok će u grupi B biti Grčka Janisa Adetokumba, Dominikanska Republika i Egipat.

Zanimljivo će biti i na drugim turnirima, a među selekcijama koje se bore za plasman u Pariz su i velikani poput Španije i Italije.

Portoriko (San Huan):

  • Grupa A: Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače. Grupa B: Portoriko, Italija, Bahrein.

Letonija (Riga):

  • Grupa A: Letonija, Gruzija, Filipini. Grupa B: Brazil, Crna Gora, Kamerun.

Grčka (Atina):

  • Grupa A: Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska. Grupa B: Grčka, Dominikanska Republika, Egipat.

Španija (Valensija)

  • Grupa A: Španija, Liban, Angola. Grupa B: Poljska, Finska, Bahami.
image