Sport

Odbojkaške reprezentacije saznale protivnike u Ligi nacija

Odbojkaške reprezentacije saznale protivnike u Ligi nacijaGetty © Alexandre Schneider / Stringer

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija u Brazilu, Kanadi i Sloveniji, saopštila je svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Interkontinentalni deo trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir će se odgirati od 27. do 30. juna.

Seniori Srbije će u okviru prve sedmice, od 21. do 26. maja igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, nastupiti i Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka.

Druga sedmica zakazana od 4. do 9. juna, a Srbija je svrstana u grupu u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali, pored Slovenije su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska.

Što se devojaka tiče, izabranice Đovanija Gvidetija će nastupiti u Brazilu, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu.

Takmičenje po grupama u Ligi nacija biće održano od 14. maja do 16. juna 2024. godine.

Seniorke Srbije će tokom prve nedelje, od 14. do 19. maja, igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina igrati i Kanada, SAD, Dominikanska Republika, Tajland, Kina i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, a mogući rivali pored domaćina su Nemačka, Turska, Kanada, Poljska, Bugarska i Koreja.

Tokom treće sedmice (od 11. do 16 juna u Japanu) protivnice našim devojkama biće Holandija, SAD, Kanada, Italija, Francuska i Koreja.

I u muškoj i u ženskoj konkurenciji svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12.

Na finalne turnire, koji su na programu od 20. do 23. juna za žene, odnosno od 27. do 30. juna za muškarce, plasiraće se domaćini koji tek treba da budu određeni i još sedam najuspešnijih selekcija.

image