Sport

Mahao pištoljem, pa doneo pobedu uz zvuk sirene: Posle osam meseci se vratio i pokazao kakav je igrač

Košarkaši Memfisa savladali su Nju Orleans na teškom gostovanju u dramatičnom susretu 115:113, a čovek odluke u poslednjim sekundama meča bio je povratnik u redove Grizlisa Dža Morant
Autor: YouTube / FreeDawkins

Momak velikog košarkaškog potencijala imao je dosta problema sa ponašanjem, pošto je do ovog meča služio suspenziju na 25 utakmica jer je dva puta na video snimcima na društvenim mrežama vitlao pištoljem.

Morant je tada "izigravao mafijaša", a NBA liga na to nije gledala blagonaklono. Bio je kažnjen neigranjem na narednih 25 utakmica, a po povratku na parket posle osam meseci pauze, pokazao je svu raskoš svojih sposobnosti.

On je postigao 34 poena, uz šest skokova i osam asistencija, a pri rezultatu 113:113 na sekund do kraja, Morant je uspeo da pogodi koš za pobedu svog tima.

Morant je imao i lepu pomoć Džerena Džeksona juniora i Dezmonda Bejna, koji su postigli 24, odnosno 21 poen. Na drugoj strani, za Pelikanse je najbolji bio Brendon Igram sa 34 poena, dok je Jonas Valančijunas imao 22 poena uz 14 skokova.

Memfis je bio u seriji od pet poraza zaredom, ali je Morant to sada prekinuo, pa Grizlisi imaju skor 7-19. Pelikansi su dosta bolji sa učinkom 16-12 i nalaze se na sedmoj poziciji Zapadne konferencije, šest mesta ispred Memfisa.

image