Sport

Sferopulos posle derbija: Najvažnija pobeda od mog dolaska u Zvezdu

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je posle trijumfa nad Partizanom da je ovo najvažnija pobeda za klub od njegovog dolaska
Sferopulos posle derbija: Najvažnija pobeda od mog dolaska u Zvezdu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Zvezda je razbila Partizan u "večitom derbiju" u "Štark areni" rezultatom 88:72, u meču 19. kola Evrolige.

Grčki stručnjak je dodao da je ona poklon navijačima crveno-belih.

"Čestitam igračima, odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme. Veoma je važno što smo imali šestoricu dvocifrenih igrača i čak 21 asistenciju", počeo je Sferopulos na konferenciji za medije.

"Cela ekipa je odigrala na visokom nivou, ovo je timska pobeda. U drugom poluvremenu Partizan je pokušao da se vrati, to smo i očekivali, jer je u pitanju kvalitetan tim, ali smo manje-više kontrolisali celu utakmicu."

Domaćin je na ovom susretu imao veliku podršku, pošto je Zvezdu sa tribina bodrilo 20.143 navijača.

"Hvala navijačima na velikoj podršci, bili su uz nas, oni su naš šesti igrač i ova pobeda je poklon njima. Ovo je i najvažnija pobeda za klub od mog dolaska, znamo koliko svima ona znači", dodao je Sferopulos.

Tokom susreta povredili su se Nikola Topić i Džoel Bolomboj, a Sferopulos ističe da će stepen povrede dvojice igrača biti poznat ujutru.

"Obojica su zadobila povrede i posle utakmice su krenuli u bolnicu na dodatne preglede. Njihovo stanje biće poznato sutra", zaključio je Sferopulos i dodao da Luka Mitrović neće biti spreman za subotu i meč sa Cedevitom Olimpijom u 15. kolu regionalne ABA lige.

image