Sport

"Novaka će samo čudo sprečiti da osvoji turnir? Pa, ja se zovem Čudo"

Karlos Alkaraz je u razgovoru sa španskim medijima imao zanimljiv odgovor na komentar Roda Lejvera o igri Novaka Đokovića na Australijan openu
"Novaka će samo čudo sprečiti da osvoji turnir? Pa, ja se zovem Čudo"Getty © Graham Denholm / Stringer

Karlos Alkaraz se plasirao u četvrtfinale Australijan opena, čime je kompletirao sva četiri grend slema u kojima je stizao najmanje do te runde takmičenja.

On je ubedljivo savladao Miomira Kecmanovića 6:4, 6:4, 6:0 i posle pobede nad jednim Srbinom, poslao je i zanimljivu poruku onom drugom, najboljem na svetu, Novaku Đokoviću.

Alkaraz je posle meča bio zadovoljan sigurnom pobedom i odličnim nivoom igre, a bio je upitan i za reči Roda Lejvera, australijske legende, koja je posle pobede Đokovića nad Adrijanom Manarinom imao mnogo pohvala na račun Srbina.

"Njegov um je fokusiran na tenis. Tako postajete veliki šampion. On servira odlično, njegovi udarci s osnovne linije su nenadmašni, tako da mislim da osim ako neko odigra čudesno, mogu već da urezuju njegovo ime na trofej", rekao je Lejver.

Na to je Alkaraz imao zanimljiv odgovor.

"Pa, moje ime je Čudo", rekao je nasmejani Španac.

"Pokušaćemo da sprečimo da se tako nešto dogodi. Đoković je pobedio mnogo puta, on je na vrhunskom nivou. Ovo je tenis i ništa nije nemoguće", rekao je Alkaraz u razgovoru sa španskim medijima.

Španca u četvrtfinalu očekuje meč protiv Aleksandera Zvereva, Nemca koji je na terenu proveo čak pet sati više u prva četiri kola.

"Očigledno, na grend slemu, što ste manje na terenu, to je bolje. On je igrao dva meča u pet setova. Na Ju-Es openu se slično dogodilo, igrao je duge mečeve i to je ostavilo traga na njemu. Dobro je da ja nisam proveo tako puno vremena na terenu", rekao je Karlos Alkaraz.

image