Sport

Zverev srušio Alkaraza za polufinale Melburna, Đoković ostaje prvi na svetu!

Nemac odigrao savršen meč i učinio Đokoviću veliku uslugu
Zverev srušio Alkaraza za polufinale Melburna, Đoković ostaje prvi na svetu!Getty © Cameron Spencer

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je deklasirao Karlosa Alkaraza, rezultatom 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Zverev je odigrao odličnu partiju, pokazao da se nalazi u sjajnoj formi i posao je završio za nešto više od tri sata igre.

Saša je, pored plasmana među četiri najbolja po drugi put u karijeri (sedmi na grend slemovima), učinio i uslugu Novaku Đokoviću koji će ostati prvi na ATP rang-listi.

Branilac titule ostao bi bez trona da je Alkaraz stigao do finala, ali se to još neće dogoditi.

Od starta je bilo jasno da je Nemac spreman za iznenađenje, odigrao je savršeno sat i po vremena i bio nadomak velikog trijumfa u tri seta.

U prvom je rivalu prepustio samo jedan gem, servirao je izuzetno i potpuno ga razbio. Onda je sredinom drugog uspeo da bude mentalno jači – Španac je došao do dve vezane brejk lopte, njih je Zverev neutralisao, dobio gem, a već u sledećem Karlitosu oduzeo servis.

To mu je bilo dovoljno za veliko vođstvo od 2-0, a kada je napravio brejk i u četvrtom, svi na "Rod Lejver areni" su mislili da je kraj blizu. Drugi reket sveta odgovorio je sa nestvarnih 20 minuta – sve je vraćao u teren, ukrao nekoliko neverovatnih poena i vratio se iz mrtvih.

Napravio je brejk kada je Zverev servirao za pobedu, a onda i u taj-brejku došao do seta.

Sada je "momentum" bio na njegovoj strani, ali je usledio novi obrt. Početkom četvrtog seta su razmenili po brejk, da bi novim, sedmim u meču, Saša ipak slomio protivnika.

On će se za finale boriti protiv Danila Medvedeva, koji je posle pet setova eliminisao Huberta Hurkača.

U drugom polufinalu sastaju se Novak Đoković i Janik Siner.

image