Sport

Jokić razneo Portland novim tripl-dablom, na vidiku je rekord još jedne legende

U noći pošto je ponovo postao glavni favorit za osvajanje novog MVP priznanja srpski košarkaš je pokazao da je najbolji na svetu
Jokić razneo Portland novim tripl-dablom, na vidiku je rekord još jedne legende© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić odigrao je maestralnu partiju i novim tripl-dablom nosio Denver do pobede nad Portlandom.

Nagetsi su na svom terenu savladali Trejlblejzerse rezultatom 120:108, a momak iz Sombora je 15. put od početka sezone imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije.

Jokić je duel završio sa 27 poena (11/16 iz igre, 1/1 trojke, 4/4 penali), 22 skoka i 12 asistencija za 38 minuta na parketu.

Imao je i jednu ukradenu, četiri izgubljene lopte i dve blokade.

Srpski internacionalac je tako stigao do 120. tripl-dabla u karijeri, čime je napravio još jedan korak ka vrhu istorijske rang-liste.

Trenutno zauzima četvrto mesto, a sledeći koji mu je na vidiku je legendarni Medžik Džonson sa 138. Na prvoj poziciji je Rasel Vestbruk sa 198 tripl-dablova, iznad Oskara Robertsona (181).

"Kakav je bio život pre nego što je Nikola došao ovde? Mislim da ljudi ne misle o tome. Ponašaju se kao da je uvek bilo ovako. Ne, nije. Ne, nije. Ne radite to. Ne lažite sebe", rekao je trener Denvera Majkl Meloun.

Uz Jokića, u timu Denvera najbolji su bili Eron Gordon sa 18 poena, Kentavijus Koldvel-Poup je dodao 16, dva više od Pejtona Votsona

U ekipi Portlanda najuspešniji je bio Henderson sa 30 poena.

Aktuelni šampion NBA lige  je i dalje na četvrtom mestu Zapadne konferencije sa 34 pobede i 16 poraza, dok je Portland pretposlednji sa skorom 14-35.

image