Sport

Jokić se igrao rivalom - prodavao finte i dominirao, nova pobeda Denvera

Srpski centar je još jednom pokazao kakve kvalitete poseduje, a to su ovog puta na svojoj koži osetili košarkaši Portlanda
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Košarkaši Denvera savladali su Portland 112:103, upisavši sedmu pobedu u poslednjih devet mečeva u NBA ligi.

Još jednom, kao po običaju, fenomenalnu partiju pružio je Nikola Jokić, koji je ne samo bio najbolji poenter na meču, nego je stigao i da dobro nasamari svog glavnog rivala.

Jokić je vodio Nagetse sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija za samo 34 minuta na parketu, usput šutiravši 60% iz igre.

Ipak, glavni njegov potez na meču dogodio se u okršaju sa Deandreom Ejtonom, centrom Trejlblejzersa, za kog su u NBA svojevremeno govorili i da je jedan od Srbinovih najvećih rivala u ligi.

Da to baš i nije tako pokazao je Jokić u jednom napadu, kada je Ejtonu "prodao" fintu i ostavio ga ukopanog, pre nego što je produžio ka košu i novim poenima. POgledajte kako je to izgledalo:

Uz Jokića, odličan u Denveru bio je Džamal Marej sa 21 poenom, 10 asistencija i pet skokova, dok su Gordon, Porter i Votson ubacili po 12 poena.

U Portlandu je upravo Ejton bio najbolji sa 27 poena, Anferni Simons je ubacio 26, dok je Skut Henderson dodao 14. Inače, Portland je tokom prve tri četvrtine imao prednost, ali je Denver u finišu dodao gas i pred svojim navijačima zabeležio novi trijumf.

image