Sport

Ovde će se igrati finale Mundijala 2026. - NFL stadion pobedio, otvaranje u Meksiku!

Finale Svetskog prvenstva 2026. godine biće igrano u Nju Džersiju, dok će prva utakmica predstojećeg Mundijala biti igrano u Meksiko Sitiju, potvrdila je FIFA
Ovde će se igrati finale Mundijala 2026. - NFL stadion pobedio, otvaranje u Meksiku!Getty © John Moore / Staff

Stadion "Metlajf", kapaciteta 82.000 mesta, odneo je tako tesnu pobedu nad glavnim konkurentima i stadionima u Los Anđelesu i Dalasu. Na ovom stadionu inače nastupaju NFL franšize Njujork Džetsi i Njujork Džajantsi.

FIFA je objavila kompletan kalendar najvećeg Mundijala u istoriji, koji će po prvi put brojiti 48 reprezentacija. Igraće se od 11. juna do 19. jula, pa će ujedno biti i najduže Svetsko prvenstvo do sada.

Istorijski je i po tome što će se igrati u tri države - Meksiku, Kanadi i SAD - a na njemu će u čak 16 gradova biti odigrane neverovatne 104 utakmice, čak 40 više nego na dosadašnjim Mundijalima.

Otvaranje turnira biće 11. juna na stadionu "Asteka" u Meksiko Sitiju, jedinom stadionu koji je do sada dva puta ugostio finale Svetskog prvenstva (1970. i 1986. godine).

Polufinala će se igrati na novim stadionima u Dalasu i Atlanti, dok su četvrtfinala rezervisana za Los Anđeles, Kanzas Siti, Majami i Boston.

Osim ovih gradova, domaćini su još i Sijetl, San Francisko, Filadelfija, Hjuston u SAD, kao i Monterej i Gvadalahara u Meksiko, i Toronto i Vankuver u Kanadi.

image