Sport

Bogdanović podbacio u pobedi Atlante - plej-in sve bliži, ali njega neće šut

Srpski bek nije uspeo da ostvari dvocifren poenterski učinak protiv Roketsa
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Košarkaši Atlante ostvarili su važnu pobedu u borbi za plej-in NBA lige, pošto su u noći između petka i subote savladali Hjuston 122:113.

Ipak, u njihovom trijumfu pred domaćim navijačima nisu imali tako veliku pomoć od Bogdana Bogdanovića kao što je Srbin navikao svoje navijače, pošto je meč okončao sa samo osam poena.

Ovo je tek drugi put u poslednja četiri meseca da je kapitena reprezentacije Srbije zabeležio jednocifren učinak, a njegovo šutersko veče nije bilo sjajno. Ubacio je tek tri koša i to uz samo 25% pogođenih šuteva iz igre. Imao je uz to i sedam skokova i dve asistencije.

Ipak, glavni posao odradili su Dežonte Marej sa 34 poena, Sadik Bej je dodao 24, Džejlen Džonson 21, a Trej Jang 18 poena. U poraženom timu Hjustona, Džejlen Grin je dominirao sa 26 poena i 14 skokova.

Hoksi su sada 10. na tabeli Istočne konferencije sa tri pobede više od prvog pratioca Bruklina, pa imaju sve bolje šanse da završe na mestima koja vode u plej-in.

Hjuston, sa druge strane, sa skorom 23-29 zaostaje dve pobede za desetoplasiranim timom Zapada, Golden Stejtom, pošto su trenutno na 12. poziciji.

image