Sport

Sramotne reči na američkoj televiziji: "Voriorsima je bila potrebna smrt Milojevića"

Ne postoji komentar koji bi bio adekvatan na ono što se moglo čuti tokom prenosa na najvećoj američkoj sportskoj mreži
Sramotne reči na američkoj televiziji: "Voriorsima je bila potrebna smrt Milojevića"Getty © Ethan Miller

Ričard Džeferson, nekadašnji američki košarkaš, a sada stručni konsultant američke televizije "I-Es-Pi-En", napravio je skandal tokom prenosa utakmice između Golden Stejt voriorsa i Los Anđeles klipersa.

Džeferson se, komentarišući veoma lošu sezonu "ratnika", osvrnuo i na preranu smrt Dejana Milojevića.

Srpski stručnjak, koji je bio pomoćni trener Stivu Keru, preminuo je 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara.

Milojević je sahranjen u Beogradu, a samo nekoliko dana kasnije, u Americi smo mogli da čujemo nešto što nikada nigde ne bi trebalo da se čuje.

"On je značio mnogo za tu organizaciju", rekao je Džeferson tokom prenosa, pokušavajući da pronađe bilo kakav razlog koji bi nečiju smrt učinio poželjnom.

"To su stvari koje očigledno mogu da budu razorne za ekipu i očigledno jeste bila, ali takođe s druge strane to može biti nešto što će ekipi pomoći da zbije redove."

Nekadašnji igrač brojnih NBA ekipa, uključujući i Golden Stejt, Dalas i Denver, potom je izgovorio nešto još gore, iako je to bilo gotovo nemoguće.

"Možda je to nešto što im je bilo potrebno u ovom trenutku", dodao je Džeferson.

Brojni navijači koji su gledali prenos osuli su paljbuna društvenim mrežama, a on je pokušao da se izvadi javnim "izvinjenjem".

"Bilo je to veoma emotivno vreme za svu moju braću u Voriorsima i kompletnu NBA familiju. Možda sam bio nespretan sa rečima, ali svi koji žele da poentiraju na tome ne razumeju našu NBA familiju", napisao je Džeferson na Tviteru.

Višestruki NBA šampioni izgubili su tu utakmicu od Klipersa i trenutno se nalaze na desetoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije, pa im sledi velika borba za plej-in turnir.

image