Sport

Đoković, Alkaraz i Siner prijavljeni za Majami, Nadala nema na listi

Organizatori Mastersa u Majamiju objavili su listu prijavljenih tenisera, koju predvode Novak Đoković, Karlos Alkaraz i Janik Siner. Na listi nema Rafaela Nadala, koji je najavio da će učestvovati na Indijan Velsu, turniru koji predstoji mastersu na Floridi
Đoković, Alkaraz i Siner prijavljeni za Majami, Nadala nema na listiGetty © Mark Brown

Novak Đoković će prvi put od 2019. godine učestvovati na mastersu u Majamiju, potvrdili su organizatori turnira, koji su objavili listu prijavljenih učesnika.

Najbolji teniser sveta nije nastupao u Indijan Velsu i Majamiju prethodnih godina zbog američkih zakona o vakcinaciji, a svetski broj 1 predvodi impozantnu listu tenisera koji će se boriti za trofej.

Prijavljeni su Karlos Alkaraz, Janik Siner, osvajač ovogodišnjeg Australijan opena, Danil Medvedev, koji brani titulu osvojenu prošle godine, a biće tu i ostali teniseri iz top 10 - Rubljov, Zverev, Rune, Hurkač, De Minor i Fric.

Zanimljivo je da na listi nema Rafaela Nadala, koji se povukao sa turnira u Dohi, ali je najavio učešće u Indijan Velsu, turniru koji prethodi Majamiju.

Istina, organizatori su predvideli mogućnost da "bik sa Majorke" dobije specijalnu pozivnicu, ali čini se da se pre radi o odluci Španca da razredi igranje turnira na betonu i na najbolji način se pripremi za sezonu na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci.

Od srpskih tenisera u Majamiju bi trebalo da igraju Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, dok bi Hamad Međedović mogao da nastupi u kvalifikacijama.

Masters u Majamiju počinje 20. marta, a Novak Đoković je rekorder turnira sa šest osvojenih pehara, koliko ima i Andre Agasi.

image