Sport

Nestvarni Nikola Jokić ponovo ispisao istoriju NBA!

Najbolji košarkaš današnjice odigrao još jednu istorijsku partiju i došao do rekorda kojim ne može da se pohvali veliki broj ljudi
Nestvarni Nikola Jokić ponovo ispisao istoriju NBA!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić nastavio je da dominira u NBA ligi i u noći između četvrtka i petka vodio je Denver do pobede nad Vašingtonom, rezultatom 130:110.

Jokić je došao do 121. tripl-dabla u karijeri, a prvog protiv franšize iz prestonice, čime je postao treći igrač u istoriji koji je ostvario tripl-dabl protiv svake NBA ekipe protiv koje je igrao.

Pre njega su to uspeli samo Lebron Džejms i Rasel Vestbruk.

Momak iz Sombora je na parketu proveo nešto više od pola sata i za to vreme postigao 21 poen, imao 19 skokova i 15 asistencija, dok je iz igre šutirao neverovatnih 100 odsto – 10 od 10.

Nikola je time postao prvi košarkaš ikada na svetu koji je imao 20+ poena, 15+ skokova i 15+ asistencija uz 100 odsto šut iz igre.

Po povratku iz Indijanapolisa sa Ol-stara, gde je zajedno sa Lukom Dončićem pravio šou, srpski košarkaš se našao u centru pažnje jer su mediji unapred počeli da apostrofiraju da bi duel sa Vizardsima mogao da bude istorijski.

U Koloradu je i bilo tako – Denver je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, rešio pitanje pobednika već u prvom poluvremenu, kada je otišao na 20 i više poena razlike.

Jokić je dirigovao igrom svog tima, zabeležio i nekoliko karaktterističnih asistencija, čime je još jednom potvrdio da je najveći favorit za novo MVP priznanje.

Najefikasniji u pobedi "grumenja" bio je Majkl Porter junior sa 22 poena i 11 skokova, odličan je bio i Džamal Marej sa 18 poena i osam asistencija, odnosno Eron Gordon sa 17 poena. Dvocifreni su još bili Kristijan Braun (12p), Pejton Votson (11p) i Redži Džekson (11p).

U poraženom timu istakao se Kajl Kuzma sa 31 poenom, ali pored njega samo je Tajus Džons odigrao dobro (13 poena, 14 asistencija), ostali su podbacili.

Denver je upisao 37. pobedu u sezoni, dok je Vašington pretrpeo 46. poraz.

image