Sport

Bogdana rastužio Darko, Jović učestvovao u masovnoj tuči, Micić ponovo promašivao

Srpski reprezentativci imali solidne nastupe u noći između petka i subote, ali je samo jedan od trojice osetio slast pobede
Bogdana rastužio Darko, Jović učestvovao u masovnoj tuči, Micić ponovo promašivaoGetty © Sean Gardner / Stringer

Bogdan Bogdanović, Nikola Jović i Vasilije Micić – članovi Atlante, Majamija, odnosno Šarlota – bili su zapaženi u svojim mečevima u NBA ligi.

Kapiten "orlova" Bogdanović nije uspeo da spreči poraz Atlante od Toronta, koji sa klupe predvodi Darko Rajaković – 123:121.

Tačku na trijumf stavio je Brus Braun na oko 11 sekundi do kraja, tako da ni trojka Treja Janga, maltene uz zvuk sirene, nije značila Hoksima.

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović je meč počeo sa klupe, a na terenu je proveo oko pola sata.

Završio je utakmicu sa 14 poena (5/17 iz igre, 3/11 za tri, 1/1 penali), pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte.

Dežonte Marej je predvodio Hokse sa 24 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Diandre Hanter je dodao 22, uz pet skokova, dok je Sadik Bej upisao 18 poena i devet skokova.

Kod pobedničkog tima istakli su se Imanuel Kviklis a 24 poena, sedam skokova i pet asistencija, Skot Barns je ubacio 20, uz 10 asistencija, dok je Grejdi Dik postigao 14.

Atlanti je ovo treći poraz u nizu i trenutno zauzima 10. mesto na Istoku sa skorom 24-32.

Vasilije Micić ubacio je 10 poena u ubedljvom porazu Šarlot Hornetsa na gostujućem terenu od Golden Stejt voriorsa (97:84).

Nekadašnji član Mege, Crvene zvezde, Žalgirisa i Anadolu Efesam, ponovo nije imao šuterski dan jer je iz igre pogodio tek četiri puta iz 13 šuteva.

Nikola Jović je učestvovao u pobedi svog Majamija nad Nju Orleans pelikansima (106:95), ali i u masovnoj tuči igrača.

Jović je na parketu proveo 21 minut, ubacio tri poena, pre nego što je izbila tuča početkom četvrte četvrtine.

Sve je počelo posle duela Kevina Lava i Zajona Vilijamsona, a epilog tuče je bilo isključenje za Džimija Batlera i Tomasa Brajanta kod Hita, odnosno Nađija Maršala i Hose Alvarada kod Pelikansa.

Majami je do trijumfa stigao pre svega zahvaljujući seriji u poslednjem kvartalu od 11:0.

Pelikansima je ovo prvi poraz posle četiri vezana trijumfa i sada su na skoru 34-23.

Majami je vezao i treću uzastopnu pobedu, te je na učinku 31-25.

image