Sport

Rukometašice Srbije poražene od Crne Gore u Zrenjaninu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Crne Gore 31:30 (16:12) u utakmici trećeg kola Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Srpkinje su nakon "minus 4" na poluvremenu uspele da se vrate u meč, dva puta i da povedu, ali je odlučio pogodak Itane Grbić nakon "sakrivenog dodavanja" Tatjane Brnović 54 sekunde pre kraja kada je već bila pretnja pasivnog napada.

Kod Srbije Anđela Janjušević bila je najefikasnija sa osam golova, Jovana Jovović postigla je sedam, a Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić po pet.

Za Crnu Goru Matea Pletikosić postigla je devet pogodaka, a Anastasija Marsenić i Itana Grbić po pet.

U drugom meču grupe Turska je na gostovanju savladala Bugarsku 30:24.

Na tabeli vodi Crna Gora sa maksimalnih šest bodova, Srbija i Turska imaju po tri, dok je Bugarska bez bodova.

U nedelju u Podgorici Crna Gora dočekuje Srbiju, dok će Turska biti domaćin Bugarkama.

"Iskoristićemo ova tri dana da radimo na problemima u odbrani sa kojima smo se danas susreli, da to ispravimo već u nedelju u Podgorici. Ne idemo tamo sa belom zastavom, idemo da pobedimo", istakao je selektor Uroš Bregar na konferenciji za medije.

Kapiten Srbije Jovana Risović ponosna je na tim i partiju koju su prikazale.

"Borile smo se celu utakmicu, ali je prevagnulo to što su protivnice bile fokusiranije u ključnim trenucima meča. Na pravom smo putu, pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima i volela bih da u Crnoj Gori ponovimo dobru odbranu iz drugog poluvremena i da tamo sav dobar rad dođe na naplatu", naglasila je Risović.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropsko prvenstvo biće održano od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

image