Sport

Novo Svetsko prvenstvo u fudbalu - za igrače "35+": U Englesku stižu Anri, Ronaldinjo i Toti!

Ove godine na programu je Evropsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj, a uoči početka tog turnira, odigraće se još jedno istorijsko takmičenje - prvo Svetsko prvenstvo za igrače starije od 35 godina
Novo Svetsko prvenstvo u fudbalu - za igrače "35+": U Englesku stižu Anri, Ronaldinjo i Toti!Getty © Eddy LEMAISTRE / Contributor

Kako je prošlog meseca najavio britanski "Dejli mejl", postoje planovi da se početkom juna održi ovo specifično takmičenje sa velikim brojem nekadašnjih fudbalskih zvezda, a sada stižu informacije da bi domaćin turnira mogao da bude stadion Njukasla "Sent Džejms park".

Prema trenutnim planovima, na turniru bi učestvovalo osam reprezentacija i to osam zemalja koje su do sada jedine bile prvaci sveta u fudbalu - Engleska, Argentina, Brazil, Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Urugvaj.

Igrači moraju da budu stariji od 35 godina, da su bar jednom nastupili za svoju reprezentaciju, ili da su imali bar 100 nastupa u najvišem rangu klupskog fudbala.

Turnir bi trebalo da počne početkom juna i završi se 11. ili 12. juna, što je samo par dana uoči starta Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ali ono što je najzanimljivije jeste imena igrača za koje "Dejli mejl" tvrdi da će nastupiti na turniru.

Za Englesku bi mogli da igraju Rio Ferdinand, Frenk Lampard, Majkl Oven, Ešli Kol i Robi Fauler, za Brazil se pominju Ronaldinjo, Kaka, Rivaldo, Kafu, Roberto Karlos i Emerson. Za Francusku se očekuju nastupi Tjerija Anrija i Marsela Desaija, dok se u timu Argentine očekuju Ernan Krespo i Esteban Kambijaso.

Tim Španije mogli bi da predvode David Vilja i Karles Pujol, a Nemačke Mesut Ozil i Sami Kedira. Dres Italije ponovo bi mogli da obuku Frančesko Toti, Fabio Kanavaro i Marko Materaci, dok su u timu Urugvaja najavljeni Dijego Forlan i Dijego Lugano.

image