Sport

Novakov put u Indijan Velsu pun "mina", ali ni drugima neće biti lako

Tokom noći je u Kaliforniji održana žreb za prvi masters u sezoni na koji se najbolji teniser sveta vraća posle pet godina
Novakov put u Indijan Velsu pun "mina", ali ni drugima neće biti lakoGetty © Sean M. Haffey

Novak Đoković neće imati lak put do titule u Indijan Velsu, nakon što je žrebom u tom gradu odlučeno da će u njegovom delu kostura biti nekoliko veoma neugodnih protivnika.

Đoković, koji se vraća u kalifornijsku pustinju prvi put od 2019. godine, slobodan je u prvom kolu, dok će u drugom igrati sa pobednikom meča između Aleksandra Vukića, trenutno 69. tenisera sveta i kvalifikanta.

Treća runda trebalo bi da donese okršaj sa Tomasom Ečeverijem, kojeg je Đoković lako savladao u Melburnu, mada je moguće da ga tu sačeka i Kinez agresivnog stila igre Džidžen Džang.

Potencijalni rivali u četvrtom kolu su mu Igo Umber i Tomi Pol, momci koji igraju sjajno od početka sezone i koji su već osvajali velike pehare, dok bi četvrtfinale moglo da donese Huberta Hurkača ili Kaspera Ruda.

U polufinalu bismo ponovo mogli da gledamo okršaj Đokovića i Danila Medvedeva, dok su iz druge polovine žreba za finale "viđeni" Karlos Alkaraz ili Janik Siner.

Tamo su "upali" i igrači poput Andreja Rubljova, Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Aleksa de Minora, Karena Hačanova...

Rafael Nadal će se u prvom kolu sastati sa Milošem Raonićem, koji se takođe poslednjih godina muči sa povredama – Kanađanin je u Indijan Velsu jednom igrao finale (2016), i još triput polufinale.

Potom bi mogao da ima još teži izazov u vidu Holgera Runea.

Od ostalih srpskih tenisera – Dušan Lajović igra sa Emilom Rusuvuorijem, pa sa Frensisom Tijafoom ako pobedi. Laslo Đere se povukao zbog povrede, a Miomir Kecmanović igra sa Lorencom Sonegom, te sa Kameronom Norijem ako uspe da prebrodi prvu prepreku.

Đoković je petostruki šampion u Kaliforniji, ali poslednji put slavio je još davne 2016. godine. Posle kiksa u Melburnu, gde je desetostruki šampion, javnost će sa posebnom pažnjom pratiti Novakov nastup u Indijan Velsu.

Poslednji put je Novak u Indijan Velsu nastupio 2019. godine, a posle toga nije prvo zbog pandemije virusa korona, a zatim i zato što je u SAD bio zabranjen ulaz nevakcinisanim strancima.

Prvi turnir iz serije 1.000 na programu je od 4. do 17. marta i igra se za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

image
VV inauguration
banner