Sport

Tuhel ne brine da li mu je meč protiv Lacija poslednji na klupi Bajerna

Nemački stručnjak već je na izlaznim vratima bavarskog giganta, ali bi duel sa Rimljanima mogao da ubrza njegov odlazak
Tuhel ne brine da li mu je meč protiv Lacija poslednji na klupi BajernaGetty © S. Mellar / Contributor

Trener fudbalera Bajerna Tomas Tuhel izjavio je da veruje da će klub iz Minhena izboriti plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Bajern je 14. februara u Rimu poražen od Lacija minimalnim rezultatom (1:0), u prvom duelu osmine finala i moraće da trijumfuje u revanšu ukoliko želi plasman u narednu fazu.

Utakmica je na programu od 21 sat na "Alijanc areni" u Minhenu.

"Situacija je jasna, moramo da pobedimo sa dva gola razlike dobro organizovan tim", rekao je Tuhel na konferenciji za medije.

"Pritisak je igrati mečeve na vrhunskom nivou. Pritisak je potreban da bi se ostvarili vrhunski rezultati."

On je istakao da fudbaleri Bajerna imaju veliku želju da eliminišu Lacio.

"Potrebno nam je strpljenje. Ne smemo da izgubimo glavu, niti da se u potpunosti otvorimo. Nemamo vremena za gubljenje, imamo 90 minuta, moramo da napadnemo protivnika. Vreme je na strani Lacija, nama će biti potrebna mešavina hladnih glava i emocija. Nadam se da ćemo imati podršku navijača kako bismo ostvarili cilj i pobedili sa dva gola razlike."

Bajern je pre nekoliko nedelja objavio da Tuhel na kraju sezone napušta klub iz Minhena.

Međutim, pojedini nemački mediji su objavili da bi mogao da dobije otkaz ako klub ne izbori četvrtfinale elitnog takmičenja.

"Ne brinem da bi duel sa Laciom mogao da bude moj poslednji meč u Bajernu, a ne znam za ostale. Mogu da kažem da niko više od mene ne želi da pobedi na ovoj utakmici", istakao je Tuhel.

image