Sport

Alkaraz nakon pobede nad Marošanom: Bio sam nervozan, moram da budem bolji

Španski teniser Karlos Alkaraz, izjavio je nakon plasmana u četvrtfinale Indijan Velsa, da je bio nervozan u duelu sa Marošanom iz Mađarske
Alkaraz nakon pobede nad Marošanom: Bio sam nervozan, moram da budem boljiGetty © Matthew Stockman

Alkaraz se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u osmini finala pobedio Mađara Fabijana Marošana 6:3, 6:3.

Meč je trajao jedan sat i 16 minuta, a bio je to drugi međusobni duel španskog i mađarskog tenisera. U prvom je slavio Marošan.

"Bio sam nervozan pre meča, neću da lažem. Nije lako igrati protiv nekoga ko vas je pobedio. Sećam se da tog puta nisam imao mogućnosti da bilo šta uradim i da je bilo teško suočiti se sa ovim susretom. Tako da sam zaista zadovoljan kako sam uradio posao. Počeo sam odlično, nametnuo sam svoj stil i znao sam šta treba da radim, bolje nego u Rimu", rekao je Alkaras posle meča.

Alkaraz će u četvrtfinalu Indijan Velsa igrati sa pobednikom meča između Nemca Aleksandra Zvereva i Australijanca Aleksa de Minora.

"Mislim da sam napravio neke greške koje nisam želeo i to je ono što ću morati da popravim u sledećem meču, bez obzira ko će mi biti protivnik", poručio je Alkaras.

Španac brani titulu na Mastersu u Indijan Velsu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Danila Medvedeva 6:3, 6:2.

image