Sport

Omladinci Srbije hoće na EURO - "orliće" predvode Mijatović, Luković i Stanković junior

Selekcija za igrače do 19 godina imaće težak posao da obezbedi plasman na završni turnir
Omladinci Srbije hoće na EURO - "orliće" predvode Mijatović, Luković i Stanković juniorGetty © DeFodi Images / Contributor

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Krivokapić pozvao je 21 igrača za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu od 20. do 26. marta.

Srbija prvi meč igra 20. marta protiv Danske, tri dana kasnije rival je domaćin Portugal, selekcija koja ima najbolji rejting u ovom uzrastu u Evropi, a 26. marta na programu je meč protiv Grčke.

Plasman na Prvenstvo Evrope izboriće samo prvoplasirana selekcija u grupi, a "orliće" će predvoditi napadački trio igrača koji su već ostvarili višemilionske transfere u svojim karijerama - Jovan Mijatović iz Crvene zvezde u Njujork Siti, Miloš Luković iz IMT-a u Strazbur i Uroš Sremčević iz Mladost Lučana u Zvezdu.

Na spisku se nalazi i Aleksandar Stanković, sin legende srpskog fudbala Dejana Stankovića.

Ovo je kompletan spisak:

  • Golmani: Luka Lijeskić (Gent), Luka Veličković (Benfika), Andrej Borak (Vojvodina).
  • Odbrambeni igrači: Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Vojin Serafimović (Čukarički), Ivan Vasiljević (Atletiko Madrid), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo Simić (Milan), Đuro Đulio Đekić (Gorica), Veljko Mirosavić (Čukarički).
  • Vezni igrači: Aleksandar Stanković (Inter), Jovan Šljivić i Andrej Petrović (Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht), Bogdan Mirčetić i Mihajlo Petrović (Partizan), Milan Aleksić (Radnički 1923).
  • Napadači: Jovan Mijatović (Njujork Siti), Miloš Luković (Strazbur), Uroš Sremčević (Crvena zvezda).
image