Sport

Konačan spisak Srbije za Rusiju i Kipar: Piksi precrtao šestoricu, ali ne igrače Zvezde i Partizana

Na spisku nema iskusnih igrača poput Nemanje Maksimovića i Filipa Mladenovića, ali ima članova beogradskih "večitih"
Konačan spisak Srbije za Rusiju i Kipar: Piksi precrtao šestoricu, ali ne igrače Zvezde i PartizanaGetty © Boris Streubel - UEFA / Contributor

Selektor Srbije Dragan Stojković saopštio je konačan spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Rusije, u Moskvi 21. marta i Kipra, četiri dana kasnije u Larnaki.

Nakon nedavnog proširenog spiska, sada su sa njega "otpala" šestorica igrača, među kojima je i golman Mile Svilar, za koga su mediji spekulisali da više ne želi da nastupa za "orlove" već Belgiju, što neće moći da bude slučaj jer je upisao nastup za Srbiju sa više od 21 godine.

U odnosu na prošireni spisak, na prozivci za martovske mečeve neće biti ni Jan-Karlo Simić, Srđan Babić, Nemanja Maksimović, Filip Mladenović i Petar Ratkov.

Na spisku su ostali igrači Crvene zvezde i Partizana Srđan Mijailović i Samed Baždar, a evo i kako izgleda kompletan spisak:

Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Milan Gajić (CSKA), Nikola Milenković (Fiorentina), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Matija Nastasić (Majorka), Strahinja Pavlović (Salcburg), Aleksa Terzić (Salcburg), Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbahče), Samed Baždar (Partizan), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

image