Sport

Predstavljeni novi dresovi Rusije, "orlovi" će prvi imati priliku da ih vide

Na izložbi i forumu "Rusija" u Moskvi u nedelju je održana prezentacija novih dresova nacionalnog tima
Predstavljeni novi dresovi Rusije, "orlovi" će prvi imati priliku da ih vide© RT Balkan

Fudbalska reprezentacija Rusije dobila je nove dresove koji su zvanično predstavljeni, a debi će imati na utakmici sa Srbijom u Moskvi 21. marta.

Na izložbi u forumu "Rusija" u prestonici organizovana je prezentacija opreme novog tehničkog sponzora Ruskog fudbalskog saveza (RFU).

"Zbornaja komanda" je imala važeći ugovor sa nemačkim "Adidasom" koji je posle početka specijalne vojne operacije u Ukrajini raskinuo saradnju.

Rusima nije bilo potrebno mnogo vremena da pronađu novog sponzora, a to će biti domaći proizvođač "Jogel".

"Ovo nije samo oprema za fudbalere, ovo nije samo majica u kojoj reprezentativci izlaze na teren. Uniforma reprezentacije ima važno simboličko značenje. Kao što je mnogo puta rečeno, svakom fudbaleru je san da nosi dres reprezentacije", rekao je predsednik RFU Aleksandar Djukov.

Domaća garnitura je u tradicionalnoj crvenoj boji sa belim detaljima, dok su rezervni dresovi u belo-plavim nijansama.

"Fudbalska reprezentacija Rusije će izaći u novim dresovima da igra svoje utakmice i pozivam vas da navijate za naš tim, dolazite na utakmice protiv Srbije i Paragvaja, jer zajedno smo jači!", istakao je Djukov.

On je objasnio i šta je to izdvojilo "Jogel" od ostalih proizvođača opreme.

"Postavili smo sebi zadatak da održimo takmičenje, na kojem su pozvani da učestvuju samo domaći, isključivo ruski programeri, dizajneri i proizvođači sportske opreme. Uspeli smo. Kao rezultat toga, pobednik je postao tim 'Jogel'. Ovo je ruska kompanija i videli smo da ova kompanija ima sve odgovarajuće veštine i odgovarajuće sposobnosti da razvije i proizvede dresove koji će zaista odgovarati našoj reprezentaciji."

Reprezentativac Rusije Fedor Kudrjašov zadovoljan je izgledom opreme, a posebno mu je važno što je ona pravljena isključivo za ruski tim.

"Verovatno je najvažnije da je uniforma napravljena specijalno za reprezentaciju Rusije, po individualnoj narudžbini. Opremu koju smo imali ranije pravljena je po šablonu. Odnosno, mnogi timovi su igrali u istim dresovima, samo su se boje majica menjale i to je to", zaključio je Kudrjašov.

image