Sport

Rusi spremaju spektakl zbog Srba: Na meč stižu Vidić i Krasić, Karpin zvao 38 igrača

Još 20 dana je ostalo do utakmice Rusije i Srbije, a već sada je jasno da se sprema sjajan događaj na stadionu moskovskog Dinama
Rusi spremaju spektakl zbog Srba: Na meč stižu Vidić i Krasić, Karpin zvao 38 igračaGetty © Dmitry Korotayev / Stringer

Fudbalska reprezentacija Srbije biće gost Rusije u Moskvi 21. mart u dugo najavljivanoj prijateljskoj utakmici, a za tu priliku sprema se pravi spektakl.

"Orlovi" će biti prvi evropski rival Rusije posle više od dve godine i početka suspenzije toj selekcije od strane FIFA i UEFA.

Ali dolazak srpske selekcije u Moskvu biće propraćen na sjajan način, pošto će se na stadionu Dinama pojaviti i brojni proslavljeni srpski fudbaleri i umetnici koji su ostavili dubok trag u Rusiji.

Tako iz Rusije najavljuju da će uoči meča sa Srbijom biti napravljena foto sesija na kojoj će se pojaviti bivši repreznetativci Nemanja Vidić, Miloš Krasić, Ognjen Koroman, Danko Lazović i Mihajlo Pjanović, ali i glumac Miloš Biković i filmski reditelj Emir Kusturica.

Rusiju osim meča protiv Srbije 21. marta očekuje i duel protiv Paragvaja četiri dana kasnije, a selektor Valerij Karpin za te duele saopštio je preliminarni spisak od 38 fudbalera koji će uoči okupljanja biti dodatno skraćen.

Na spisku se nalaze:

  • Golmani: Matvej Safanov (Krasnodar), Ilja Lantratov (Lokomotiva), Andrej Lunev (Karabah) i Aleksandr Maksimenko (Spartak).
  • Odbrana: Sergej Volkov (Krasnodar), Arsen Adamov (Orenburg), Vjačeslav Karavajev (Zenit), Danil Hlusevič (Spartak), Igor Divejev (CSKA), Dmitrij Čistjakov (Soči), Maksim Osipenko (Rostov), Aleksandr Soldatenkov i Jurij Gorškov (Krila Sovjetov), Aleksandr Siljanov i Jevgenij Morozov (Lokomotiva), Jevgenij Harin (Ahmat), Dmitrij Skopincev (Dinamo).
  • Vezni red: Daler Kuzjajev (Gavr), Dmitrij Barinov, Anatolij Mirančuk, Sergej Pinajev, Maksim Glušenkov, Artem Karpukas (svi Lokomotiva), Danil Glebov (Rostov), Aleksandr Černikov, Nikita Kravcov (Krasnodar), Danil Prucev, Anton Zinjakovski (Spartak), Ivan Obljakov (CSKA), Aleksandar Golovin (Monako), Andrej Mostovoj (Zenit), Aleksej Mirančuk (Atalanta), Danil Fomin (Dinamo), Arsen Zaharjan (Sosijedad).
  • Napadači: Fedor Čalov (CSKA), Aleksanadar Sobolev (Spartak), Ivan Sergejev (Zenit) i Konstantin Tjukavin (Dinamo).

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner