Sport

Piksi iznenadio spiskom Srbije: Pozvao dva igrača iz Rusije, ali i talente Partizana i Milana

Na širem spisku se nalazi 29 fudbalera, a "orlove" 21. marta očekuje duel protiv Rusije u Moskvi, prvi meč Rusije protiv evropske selekcije posle više od dve godine, pre gostovanja Kipru
Piksi iznenadio spiskom Srbije: Pozvao dva igrača iz Rusije, ali i talente Partizana i MilanaGetty © Stuart Franklin - UEFA / Contributor

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak za prijateljske utakmice koje će "orlovi" u martu odigrati protiv Rusije i Kipra.

Stojković je pozvao 29 fudbalera za utakmice koje su na programu 21. i 25. marta.

Za dugo očekivani meč protiv Rusije u Moskvi, ali i gostovanje u Larnaki, Stojković je pozvao i dvojicu igrača koji nastupaju u Rusiji (Milana Gajića i Sašu Zdjelara), ali i mladog Sameda Baždara iz Partizana.

Tu je i talentovano Jan-Karlo Simić koji igra za Milan i imao je opciju da bira između selekcija Srbije i Nemačke, a ne treba zaboraviti ni iznenađenje u vidu Srđana Mijailovića iz Crvene zvezde.

Na spisku za dva prijateljska susreta su:

  • Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Mile Svilar.
  • Odbrana: Nikola Milenković, Erhan Mašović, Jan-Karlo Simić, Strahinja Eraković, Milan Gajić, Matija Nastasić, Strahinja Pavlović, Srđan Babić.
  • Sredina: Aleksa Terzić, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Samed Baždar, Filip Kostić, Filip Mladenović.
  • Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

image