Sport

Kraj sage – Srbin iz Bajerna dobio poziv Nagelsmana i igraće za Nemačku

Završena je saga oko jednog od najtalentovanijih fudbalera u Evropi i on neće igrati za "orlove"
Kraj sage – Srbin iz Bajerna dobio poziv Nagelsmana i igraće za Nemačku© Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Aleksandar Pavlović igraće za reprezentaciju Nemačke pošto je dobio poziv selektora Julijana Nagelsmana za predstojeće utakmice.

"Bild" ekskluzivno saznaje da je Pavlović dobio poziv i da će u nacionalnom timu zameniti saigrača iz Bajerna Leona Gorecku.

Time je okončana saga oko talentovanog veziste, koji je imao mogućnost i da igra za Srbiju, zbog čega su i čelnici FSS-a pre nekoliko dana boravili u Minhenu kako bi razgovarali sa njegovim roditeljima.

Momak koji ima samo 19 godina želeo je da odluku donese posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dobio je i poziv mlade reprezentacije, ali je nakon ofanzive čelnika "orlova", Fudbalski savez Nemačke shvatio pretnju i momentalno uputio poziv igraču za "A" tim.

Nemački medij ne navodi bilo kakvu povredu Gorecke, fokusirajući se na njegovu uzlaznu formu koja je kulminirala sa dva gola i dve asistencija u pobedi nad Majncom (8:1) u Bundesligi.

To navodi na zaključak da je Nagelsmanov izbor pre bio usmeren ka tome da obezbedi Pavlovića i pruži mu debi na mečevima protiv Francuske (23. marta) i Holandije (26. marta).

Upravo je on nedavno govorio o slučaju Pavlovića.

"To je odluka koju svako donosi za sebe. Ali, ako bih mogao da posavetujem Aleksa, izabrao bih Nemačku da sam na njegovom mestu. Veoma mi se sviđa, igra sa potpunom slobodom trenutno. To je i za mene dobro. Zanimljivo je videti kako uživa u svakoj sekundi", rekao je Gorecka.

"Bild" ističe da je jasna strategija vodećih ljudi nemačkog fudbala.

"Razlozi zbog kojih je Julijan Nagelsman odlučio da ga pozove su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da Srbija pokušava da ga nagovori da igra za njih i bude deo tima koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu", navodi najpoznatiji nemački list.

Pavlović je odigrao ukupno 17 utakmica za Bavarce, na kojima je postigao dva gola i upisao dve asistencije.

Za sada ima dva nastupa za reprezentaciju Nemačke do 20 godina.

image