Sport

Denver nastavio seriju pobeda protiv Majamija, šampioni ponovo najbolji na Zapadu

Košarkaši Denvera savladali su u Majamiju ekipu Hita sa 100:88 u reprizi prošlogodišnjeg NBA finala, a Nikola Jokić imao je, za svoje standarde, skromno veče

Jokić je u "Kaseja centru" u Majamiju samo osam puta šutnuo iz igre i meč završio sa 12 poena, 14 skokova i šest asistencija, ali to je bilo dovoljno Nagetsima da ponovo savladaju ekipu Hita.

Majami je poslednji put savladao Nagetse još 2020. godine, ne računajući jednu pobedu u finalnoj seriji NBA lige prošle sezone.

Denver je vodio tokom većeg dela utakmice, a odlučujuću prednost tim iz Kolorada napravio je u poslednjoj deonici, koju su gosti dobili rezultatom 28:17.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Majkl Porter junior sa 25 i Aron Gordon sa 16, na drugoj strani Bam Adebajo ubacio je 17, a Džimi Batler 15 poena.

Nikola Jović počeo je u startnoj petorci Majamija, li je za 15 minuta ubacio samo 3 poena, uz po jedan skok i asistenciju.

Denver je tako preuzeo prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 46-20, dok je Majami osmi na Istoku sa 35-30.

image