Sport

Slučaj "Piksi": Mediji pišu da ostaje selektor i posle Evropskog prvenstva, oglasio se i Nedimović

Tokom dana pojavile su se informacije da će Dragan Stojković Piksi ostati selektor Srbije i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Slučaj "Piksi": Mediji pišu da ostaje selektor i posle Evropskog prvenstva, oglasio se i Nedimović© Antonio Ahel/ATAImages

Beogradski mediji preneli su u četvrtak informaciju da će Stojković ostati na klupi "orlova" i nakon kontinentalnog šampionata, što je samo bio nastavak višemesečne priče o njegovoj sudbini kao selektora.

Stojković (59) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine i sa nacionalnim timom učestvovao na Svetskom prvenstvu u Kataru, a onda i obezbedio plasman na Evropski šampionat.

Piksi nije bio siguran u svoj ostanak na klupi nacionalnog tima, delom i zbog toga što ima utisak da je izgubio "svlačionicu", kao i zbog činjenice da situacija u Savezu nije najsjajnija.

Njemu ugovor ističe nakon takmičenja i nije poznato da li će ga produžiti.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, koji se trenutno nalazi u Banjaluci, prokomentarisao je situaciju oko selektora.

"U Banjaluci sam, kada se vratim u Beograd čuću šta se dešava. Videćemo, sve je moguće", počeo je Nedimović za tamošnje medije.

"U krajnjoj liniji, fudbal je čudo. Mi smo bili prvaci u Ligi nacija, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, pa Evropsko prvenstvo, kontinuitet uvek mora da postoji. Ostao je tamo predsednik Dragan Džajić da pregovara, on je predsednik, to je njegov posao."

On je prokomentarisao i šanse da Srbija prođe grupnu fazu na Evropskom prvenstvu.

"Veoma teška grupa po meni. Plasman na EURO posle 24 godine je velika stvar, mi se time nećemo zadovoljiti i gledaćemo da prođemo u drugi krug. Šta da kažem, Englezi, igramo bolji fudbal u ovom trenutku od njih, Danci uvek nezgodni, sa Slovencima smo igrali, uvek mislimo lako ćemo... Oni imaju predsednika UEFA, moramo i na taj segment priče da obratimo pažnju. Naravno, šalim se. Biće sve teško, užasno teško, ali ono što želim nama, da prođemo u drugi krug želim isto tako i reprezentaciji BIH da prođe baraž i da oni stignu u Nemačku", rekao je Nedimović.

Selekcija Srbije će 21. marta u Moskvi odigrati prijateljski meč sa Rusijom, a "orlovi" će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.

Srbija će na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

image
VV inauguration
banner