Sport

Ančeloti: Siti favorit protiv Real Madrida, ali biće teško i njima

Fudbaleri Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona igraće protiv Mančester sitija, aktuelnog prvaka Evrope
Ančeloti: Siti favorit protiv Real Madrida, ali biće teško i njimaGetty © MB Media / Contributor

Taj duel timova treći je u Ligi šampiona u trećoj sezoni zaredom, pošto je Siti pre godinu dana eliminisao Madriđane na putu ka trofeju, a pre dve godine situacija je bila obrnuta.

Pred nove okršaje sa timom Pepa Gvardiole, trener Reala Karlo Ančeloti je ulogu favorita prepustio Sitiju.

"Možda će mi se smejati zbog ovoga što ću sada reći, ali sada smo bolji nego ikad, to je realnost", rekao je Ančeloti o svojoj ekipi, na konferenciji za medije pred meč sa Osasunom.

"U drugom meču tada nismo odigrali dobro iz mnogo razloga. Biće vremena da analiziramo novi meč sa njima. Sada mislimo samo o tome šta nas čekau subotu."

Italijan nema problem da njegova ekipa bude u podređenom položaju pred prvu utakmicu.

"Siti svi vide kao favorita, osvojili su ovo takmičenje prošle sezone. Ali i mi imamo samopouzdanja da napravimo dobar rezultat. To što je revanš u Mančesteru nam ne smeta. Četvrtfinale Lige šampiona kroz istoriju se pokazuje kao vrlo komplikovano za sve ekipe. Biće teško njima, biće i nama. Ideja sa kojom počinjete takmičenje je da ga osvojite, a ako želite da ga osvojite morate pobediti onog ko je najbolji. Siti je u ovom trenutku najbolji tim Evrope. Ako želimo da budemo prvi, moramo da pobedimo Siti", jasan je Ančeloti.

image