Srbija i Balkan

Dodik objavio svedočenje muslimana iz Srebrenice: Ovako izgleda istina (VIDEO)

Hakija Meholjić, koji je od aprila 1993. godine bio komandir ratne muslimanske policijske stanice u Srebrenici, poznat je bio u široj javnosti po javnom iznošenju istine i okrivljivanju Alije Izetbegovića za pad Srebrenice
Dodik objavio svedočenje muslimana iz Srebrenice: Ovako izgleda istina (VIDEO)Getty © Elman Omic/Anadolu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je na Iksu izjave pokojnog Hakije Meholjića o stradanju u Srebrenici i komandovanju Alije Izetbegovića.

Hakija Meholjić, koji je od aprila 1993. godine bio komandir ratne muslimanske policijske stanice u Srebrenici, poznat je bio u široj javnosti po javnom iznošenju istine i okrivljivanju Alije Izetbegovića za dešavanja u Srebrenici.

Meholjić objašnjava da ih je Alija Izetbegović prvo oslovio sa "dragi moji Srebreničani" i upitao kako su, a onda izložio i plan koji mu je ponudio američki predsednik Bil Klinton.

"Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i izvrše pokolj pet hiljada muslimana i biće vojna intervencija NATO snaga na srpske položaje u celoj BiH. Šta vi mislite o tome? Ja sam skočio i rekao: 'Da li si ti lud? Ko će da kaže ti na klanje, ti ne ideš?' Ovo je ono što je Alija rekao",  prepričava u videu Meholjić susret sa Izetbegovićem.

Meholjić dalje komentariše da je "Alija loš čovek".

Dodik je video objavio pod nazivom "Ovako izgleda istina".

image