Sport

Zvezde Finiksa se poklonile Miciću: Lukav je, skautirali smo ga među prvima

Srpski plejmejker oduševljava u najjačoj ligi sveta u poslednje vreme i pohvale za njega stižu sa svih strana
Zvezde Finiksa se poklonile Miciću: Lukav je, skautirali smo ga među prvima© Tanjug/AP Photo/Chris Carlson

Vasilije Micić konačno pokazuje u NBA koliko je talentovan i kvalitetan, te je vrlo brzo postao jedan od najboljih igrača Šarlota.

Micić je očigledno napravio sjajan potez prelaskom među "stršljenove" i posebno se istakao u sedmici za nama, kada je beležio rekordne brojeve.

Kulminacija dobrih igara stigla je u porazu od Finiksa (107:96) u kojem je postigao 21 poen (7/12 šut iz igre, 0/2 za tri, 7/9 sa penala), a uz to imao je i jedan skok i tri asistencije za 30 minuta provedenih na parketu.

On je predvodio svoj tim, da bi u centar pažnje stigao sjajnim driblingom kojim je na parket "bacio" čuvenog Kevina Durenta.

"Lukav je, zna kako da igra na svojoj poziciji. Pametan je, iskoristio je prilike. Srećan sam zbog njega", rekao je Durent o Miciću.

Međutim, nekadašnji igrač Mege, Crvene zvezde, Žalgirisa, Anadolu Efesa i Oklahome, nije želeo previše da slavi zbog takvog poteza.

"Iskreno, imao sam sreće da sam reagovao u pravom trenutku. Mislim da danas nije bio nešto raspoložen za igru. On je neverovatan igrač, jedan od mojih omiljenih, jedan od najtalentovanijih koje sam ikada video."

"Imam 30 godina, nije to nešto što će mi promeniti karijeru, i ja sam bio 'na klizaljkama' mnogo puta, pogotovo otkad sam došao u NBA. Nije to velika stvar."

Devin Buker, koji je bio najbolji među Sansima sa 21 poenom, 11 asistencija i šest skokova, takođe je pohvalio srpskog plejmejkera.

"Igrao je svoju igru, ali to smo znali i pre meča. Igrao je veoma dobro i poslednju utakmicu. Bio je jedan od momaka koji je bio prioritet na skauting izveštaju, a i dalje je igrao dobro", zaključio je Buker.

image