Sport

Piksi posle Rusije: Nije bitno da li je 2:0 ili 4:0, nešto drugo me je zabrinulo

Selektor "orlova" analizirao je težak poraz u Moskvi u prvom meču u 2024. godini
Piksi posle Rusije: Nije bitno da li je 2:0 ili 4:0, nešto drugo me je zabrinulo© RIA Novosti / Grigory Sysoev

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je ubedljiv poraz od Rusije, pošto su u Moskvi poraženi rezultatom 4:0.

Selektor Dragan Stojković Piksi nije bio zadovoljan tim rezultatom, ali je kao najveći problem istakao rano isključenje Milana Gajića i penal kojim je Rusija odmah i stigla do prednosti.

"Jedan težak rezultat, ali ako je trebalo da se izgubi, onda bolje večeras. Ipak je ovo prijateljska utakmica. Sve što smo želeli da sprovedemo u delo, palo je u vodu posle 20 minuta. Crveni karton je bio ogromna prednost za Rusiju. Bilo je teško napraviti bolji rezultat. Šteta zbog toga, mislim da je bilo prestrogo - i penal i isključenje, ostavilo je to traga. Ruska ekipa je jako dobra i znali su da iskoriste tu vrstu prednosti. Nebitno da li je 2:0, 3:0 ili 4:0, ono gde nisam zadovoljan je da nismo bili u egalu i da neke stvari koje smo spremali nismo pokazali", počeo je Stojković u izjavi nakon utakmice.

On je podsetio i na šanse koje su imali Jović i Gaćinović u ranijoj fazi susreta.

"Imali smo par odličnih situacija i bio je jedan šut Živkovića uz ta dva. Ali nismo uspeli i oni su nas kažnjavali i koristili tu prednost u jednom igraču. Na ovom nivou je to velika prednost i teško je odupreti se tome. Analiziraćemo šta se desilo večeras. Već na sledećoj utakmici nadam se da ću izvesti sastav za koji smatram da može da donese dobru igru i dobar rezultat. nema nikakve panike, i da smo pobedili večeras, ništa se ne bi promenilo. Idemo dalje."

Piksi je poručio i da će u ponedeljak u Larnaki njegov tim pokušati da odigraju daleko bolju utakmicu.

"Igračima je teško pao taj crveni karton. I sami su videli da je to jedan manjak u igri koji je velik. Imamo taj meč na Kipru gde ćemo pokušati da popravimo utisak", istakao je Stojković.

image
VV inauguration
banner