Sport

Srpski studenti na stadionu u Moskvi: Desetine hiljada nas iste vere, zastava i punog srca!

Na stadionu "VTB arena" u Moskvi u četvrtak se održava prijateljska utakmica između Srbije i Rusije na kojoj će osim ruskih navijača prisustvovati i veliki broj srpskih studenata koji studiraju u različitim gradovima Rusije
Srpski studenti na stadionu u Moskvi: Desetine hiljada nas iste vere, zastava i punog srca!© RT Balkan

Kako kaže za RT Balkan Maja Đorđević, srpska studentkinja iz Moskve, studenti očekuju pun stadion na kojem će se oriti pesme srpskih i ruskih navijača, neverovatnu atmosferu punu bratske ljubavi pre, tokom i posle utakmice.

"Ovo je moja prva utakmica na tako velikom stadionu, još i sa reprezentacijom moje rodne Srbije i naše bratske Rusije. Veoma sam uzbuđena. Već nervozno čekam utakmicu sa kartom u ruci, srce ubrzano kuca. Spremna sam da navijam i pevam iz sveg glasa zajedno sa braćom Rusima", uzbuđeno priča Maja.

Slično mišljenje deli i srpski student iz Moskve Nemanja Dešić, koji kaže da očekuje da će prijateljska utakmica između Srbije i Rusije biti veoma interesantna.

"Iskreno, dosta sam uzbuđen, jer igraju dva bratska tima i naroda koja se međusobno vole i poštuju. Verujem da će utakmica biti vatrena, a atmosfera još vatrenija. Zastave su uveliko spremne, kao i navijačko raspoloženje. Ruskih navijača će biti više, ali mi ćemo biti glasniji, to je sigurno", ističe Dešić.

Ova utakmica, kako kaže Maja, dokazuje iskreno prijateljstvo Rusa i Srba jer je ovo jedini meč na kojem će navijači sa obe strane pevati i navijati zajedno u zagrljaju.

"Desetine hiljada nas iste vere, istih boja zastava, punog srca – svi na jednom stadionu! Za mene je ovo više od obične utakmice. Ovo je okupljanje dva bratska naroda koja slave svoje prijateljstvo i svoju međusobnu ljubav", naglašava Đorđevićeva.

Na pitanje za koga će Srbi navijati tokom utakmice, Maja i Nemanja odgovorili su jasno i glasno:

"Za naše "orlove", naravno! Rusija je svima nama Srbima jako bliska srcu, naročito nama – srpskim studentima u Rusiji, koje je ova zemlja tako velikodušno primila u svoju zemlju raširenih ruku i dala nam toliko mogućnosti. Stoga sam sigurna da neće biti nikakvih zvižduka ako ruska reprezentacija postigne gol i zato smatram da krajnji rezultat i nije toliko važan, koliko prisustvovati i osetiti tu atmosferu koju očekujem na stadionu", naglašava Đorđevićeva.

image